DA LI STE JE PREPOZNALI? Ovo je Maja Gojković zamotana u hidžab!
Foto: Twitter

Predsednica Skupštine Srbije u Iranu

DA LI STE JE PREPOZNALI? Ovo je Maja Gojković zamotana u hidžab!

Politika -
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković nastavlja i danas posetu Iranu, gde boravi na poziv predsednika Laridžanija. Inače Maja Gojković je na sastanak sa iranskim ministrima došla odevena u hidžab, koji nose neke žene islamske veroispovesti, a u širem konzervativno odevanje žena u islamu uopšte.

Gojkovićeva će drugog dana dvodnevne posete razgovarati sa potpredsednikom Irana Ešhadom Džahangirijem, savetnikom vrhovnog verskog vodje za spoljnu politiku Akbarom Velajatijem i ministrom spoljnih poslova Mohamadom Džavadom Zarifom.

U razgovoru sa tamošnjim zvaničnicima juče je istaknuto da ima prostora da se trgovinska razmena dve zemlje, koja sada iznosi oko 20 miliona dolara, poveća, a povrdjena je i podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Prvi susret je Gojkovićeva je imala sa predsednikom Islamske konsultativne skupštine Irana Alijem Laridžanijem, koji je potvrdio podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Gojković se sastala i sa kopredsednikom Mešovite komisije za trgovinu Vlade Irana i ministrom za trgovinu, rudarstvo i industriju Emadom Zadehom i tom prilikom je konstatovano da ima prostora da se poveća trgovinska razmena. Ocenili su i da je u tom smislu posebno važno zasedanje Mešovite komisije za trgovinu, čiji je naredni sastanak u planu.

U Delegaciji Skupštine Srbije je i član grupe prijateljstva parlamenta sa Iranom poslanik Dragomir Karić, koji će imati susrete u Privrednoj komori Irana.

Hidžab u užem smislu podrazumeva veo ili maramu koju nose neke žene islamske veroispovesti, a u širem konzervativno odevanje žena u islamu uopšte. Predstavlja ga se kao simbol skromnosti, privatnosti i morala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track