DAČIĆ AGENT CIA: Služba ga ucenila gej aferom!
Foto: Dragana Udovičić

Šešelj objavio šokantne policijske beleške

DAČIĆ AGENT CIA: Služba ga ucenila gej aferom!

Politika -

DB Srbije otkrio da je američka agencija devedesetih primorala lidera SPS na saradnju dokumentima o njegovim homoseksualnim sklonostima, piše u knjizi

Lider SPS Ivica Dačić je agent CIA, koja ga drži u šaci zbog gej skandala, navodi se u svedočenju operativca MUP, objavljenom u knjizi predsednika SRS Vojislava Šešelja „Dosmanlije kao novi janjičari“.Prema tom dokumentu, američka obaveštajna služba je Dačića tokom devedesetih godina primorala na saradnju nakon što ga je ucenila kompromitujućim dokumentima o njegovim homoseksualnim sklonostima.Doušnik AmerikeŠešelj je u toj knjizi objavio iskaz službenika MUP Srbije, koji navodi da je Resor državne bezbednosti (RDB) MUP Srbije raspolagao saznanjima da je Dačić, u to vreme član Glavnog odbora SPS, početkom devedesetih postao doušnik Amerikanaca. U knjizi pod nazivom „Dosmanlije kao novi janjičari“ Šešelj je objavio izveštaje koje su mu tokom devedesetih navodno doturali pripadnici raznih srpskih tajnih službi, a u jednom, onom od 18. novembra 1993, objavljen je i deo o Dačiću, uz napomenu „Veza: MUP Srbije“.„Raspolažu (RDB, op. aut.) i podatkom da je Ivica Dačić, član GO SPS, povezan sa CIA, da ga je ova služba pridobila na kompromitujućoj osnovi, jer raspolaže dokumentacijom o njegovim homoseksualnim aktivnostima, što proveravaju“, navodi se u svedočenju „veze“ iz MUP.

U tom spisu stoji još da je RDB dobio nalog da otkrije veze stranih obaveštajnih službi s političarima, državnim funkcionerima i vojnim oficirima. Zanimljivo je da se kao strani agent, i to britanski, navodi čak i Šešelj.„RDB MUP Srbije je došla do podatka da je predsednik SRS dr Voja Šešelj povezan s engleskom obaveštajnom službom, da su ga pridobili na kompromitujućoj osnovi. Procenjuje se da je pod uticajem engleske službe napravio sve dosadašnje poteze prema pojedinim rukovodiocima i Vladi Srbije, što pokušavaju da provere operativnm angažovanjem“, stoji u delu za Šešelja, ali se ne navodi o kojoj „kompromitujućoj osnovi“ je reč.Dosije UdbeTakođe, u „dojavi“ operativca MUP Šešelju su navodi da „ima nekih neproverenih podataka o povezanosti CIA i Radomana Božovića i još nekih iz rukovodstva SS i nekih iz rukovodstva SPS i DSS, na čijoj proveri su takođe angažovani.

Zna sve tajne... Vojislav Šešelj
Zna sve tajne... Vojislav Šešelj

Šešelj nije bio raspoložen da detaljiše o dokumentima.- To su dokumenta od pre 16 godina i ne pada mi na pamet da ih komentarišem. Nikad nisam imao nikakvog dosluha s engleskom obaveštajnom službom, ali nisam ni izbegavao da takav dokument objavim. Što se Dačića tiče, nemam pojma. Ja sam samo sve to skupio i objavio i pokazao kako funkcioniše taj policijski sistem. U mom dosijeu imam da Udba tvrdi da sam petoro ljudi ubio, i to ne sve na istom mestu, nego na raznim mestima - objašnjava Šešelj.Dačić je ove izveštaje ocenio kao „gluposti“.Eto, i za to da me optuže. Dosad su bile cice u pitanju, a sad, evo, čujem, da sam i u nekom gej skandalu - kaže Dačić.

Vlasnica Dafimenta šurovala s vlašćuKOŠTUNICA SE TAJNO VIĐAO S DAFINOM, PREGOVARALI DA BUDE MINISTARKADafina Milanović, nekadašnja vlasnica Dafiment banke, kako se navodi u jednoj od službenih beležaka, imala je početkom novembra 2002. tajni sastanak u Nemačkoj s tadašnjim predsednikom SRJ Vojislavom Koštunicom. Ona je, navodno, s njima pravila dil kako da joj prolongiraju hapšenje.- Na pomenutom susretu, navodno, postignut je kompromis po kome se, s jedne strane, za Dafinom Milanović izvesno vreme neće raspisivati međunarodna poternica, već će joj, naprotiv, biti ostavljen prostor da do sredine novembra povrati finansijska sredstva s računa u inostranim bankama, dok se ona obavezala da će kao početnu sumu uplatiti 250.000 evra Nacionalnoj štedionici - piše u belešci.Milanovićeva je zapretila da će, ukoliko se ne ispoštuje dogovor, „kompromitovati pojedine aktuelne nosioce vlasti u Srbiji“. Ona je čak pregovarala i o tome da je postave na funkciju ministra finansija.

Ko je dobijao pare iz JugoskandikaJEZDA ISPLATIO SOCIJALISTE BATU ŽIVOJINOVIĆA I BERČEKAŠešelj je u knjizi „Dosmanlije kao novi janjičari“ objavio i svedočenje Aleksandra Nikodijevića, bivšeg čuvara Jugoskandik banke. On je naveo da je lično bio prisutan kad je pokojnom glumcu Bati Živojinoviću isplaćeno 620.000 dolara, a da je njemu nepoznata suma deviza isplaćena i tada opozicionom političaru Milanu Paroškom, koji je uzeo još i dva prigušivača za „kalašnjikov“. Takođe, devize su odnete i tadašnjim funkcionerima SPS Slobodanki Gruden, Miloradu Unkoviću, Aleksandru Bakočeviću, Aleksandru Berčeku i drugima.

Šta piše u knjizi, pročitajte u dnevnim novinama KURIR u broju od četvrtka, 1. septembra.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

MINISTAR ZAVODI RED: Kome dete beži iz škole moraće da plati kaznu 1.500 evra!

ACA LUKAS PORUČIO HRVATIMA: Nisam četnik, ja sam Srbin

PREDSEDNIK SRPSKE NA METI: Džihadisti IS spremaju ubistvo Dodika

MRKONJIĆ NE ODUSTAJE: Miro, ko te šiša, dižem Slobi spomenik!

UMETNICI NA CEDILU Ljubiša Ristić: Posle Nate glumce tražim u Parovima!

UŽAS! OBESIO SE MLADIĆ (18): Ubio se jer nije imao para za školu!

SERGEJ TRIFUNOVIĆ ZA KURIR: Nemam nalog na Fejsbuku, fondacija Podrži život ima svoju veb-stranicu

OVO JE KRETEN SA MARKOVOG GROBA Majka: Drugi put mi ubijaju sina!

BOKSER MARK HUK ZA KURIR: Srbi i Bošnjaci, ne ratujte, već boksujte!

Poklon dodatak

DANAS UZ KURIR: Slano od paprika, slatko od breskveNe propustite današnji Gurman!

U dodatku koji danas dobijate uz Kurir, naći ćete recepte za neodoljiva jela od paprike.

Bilo da ih volite kisele, punjene, zapečene ili u kombinaciji sa drugim povrćem ili mesom, iznenadićete se bogatstvom ukusa.

Ipak, mislili smo i na one koji više vole slatkiše: izabrali smo najbolje recepte za poslastice od breskve.

Čitajte Gurman i obradujte porodicu novim specijalitetima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track