DAČIĆ BANKROT: Plata u SPS ponovo kasni tri meseca
Foto: Nebojša Mandić

Socijalisti opet u škripcu, zavrnuli ih za pare

DAČIĆ BANKROT: Plata u SPS ponovo kasni tri meseca

Politika -

Poslednji put zaradu su primili baš pred održavanje sednice Glavnog odbora, na kojoj je trebalo da se glasa za ulazak u vladu sa SNS

U SPS plate ponovo kasne, a ovoga puta zaposleni u ovoj stranci zarade nisu primili puna tri meseca, saznaje Kurir! Ipak, ovaj finansijski škripac nije omeo pojedine iz vrha SPS da uživaju i da po drugi put odu na odmor ovog leta.Kako tvrdi odlično obavešten izvor Kurira, poslednju isplatu u SPS imali su tačno pred sednicu Glavnog odbora, a izgleda da je bila isplanirana samo da bi zamazala oči i umirila članstvo pred glasanje.

- Sad u septembru će biti da plate kasne tri meseca, a zaposlene već hvata panika, jer je u pitanju period kad i pod normalnim uslovima ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem. Poslednji put crkavicu smo primili baš uoči formiranja Vlade i pred održavanje sednice Glavnog odbora, na kojoj je trebalo da se glasa za ulazak u vladu sa SNS. To je bila aprilska plata.

Tačno su to uradili kako bi smirili ljude koji su pobesneli jer nema para, kako bi ih umilostivili da glasaju kako treba. Svi u stranci polako gube strpljenje, pojedinima je to jedini izvor prihoda - kaže naš sagovornik.

To što plate još nema, međutim, nekima u vrhu SPS nije smetalo po drugi put s porodicom zapute na odmor.- Jedan od njih je i direktor SPS Dejan Backović, a pre toga je bio u Grčkoj. Ipak, danas je u stranci, pojavio se. Naš šef Ivica Dačić i ne dolazi u stranku, pa niko i ne zna šta će biti, niko i ne pominje platu - priča naš izvor.U SPS, kako kaže sagovornik Kurira, veliki deo zaposlenih smatra da je do ove situacije došlo jer se nije vodilo računa koliko se troši u izbornoj kampanji.- Nije morao, recimo, da glavni skup bude održan u Areni, moglo je na tome da se uštedi. To je samo jedan od poznatih troškova, pitanje je na šta su pare išle, a da mi ne znamo - kritikuje naš sagovornik.Kurir je pokušao da dobije komentar od direktora SPS Dejana Backovića, ali on poručuje da će uskoro biti puni novčanici.- U narednih nedelju dana planiramo da rešimo sve kad je reč o zaradama. A što se tiče toga da sam dugi put bio na odmoru, ako se računa to što sam otišao u ponedeljak da krstim dete i vratio se u sredu, onda u redu - poručio je Backović.

Na dobošRASPRODAJU IMOVINU ZBOG DUGAKako je Kurir već pisao, SPS je u dugovima 4,5 miliona evra, a nadoknadiće ga prodajom objekata koji su u njihovom vlasništvu. U knjigama je na ime SPS zavedeno 27 objekata, a samo su četiri u Beogradu i vrede čak 6, 5 miliona evra. Od toga, zaštitni znak SPS, zgrada na Studentskom trgu, koja ima 3.000 kvadrata, procenjena je na 4,3 miliona evra.

Udarila krizaKRADE BAKŠIŠ OD MUZIČARALider SPS Ivica Dačić već je naširoko poznat po tome da voli da zapeva, i to u svakoj prilici. I dok je ranije muzičarima po kafanama ostavljao bakšiš koji dobije, u poslednje vreme je, kako saznajemo, sve manje galantan.- U nekoliko poslednjih prilika je bez problema pare zadržao za sebe. Svi se zbog toga šale da je verovatno udarila kriza - kaže naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track