Dačić: DS radi suprotno interesima Srbije
Foto: Zorana Jevtić

Fajt: Lider SPS i demokrate u klinču zbog zaštitnika građana

Dačić: DS radi suprotno interesima Srbije

Politika -
Sukob Šef diplomatije i predsedavajući OEBS i potpredsednica Demokratske stranke Nataša Vučković zaratili zbog saopštenja

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije i lider SPS Ivica Dačić ocenio je juče da DS nastavlja da radi suprotno interesima Srbije, reagujući tako na izjavu potpredsednice DS Nataše Vučković da je Vladu Srbije „vrlo neprijatno iznenadilo saopštenje misije OEBS u Srbiji u kojem se izražava zabrinutost zbog kampanje protiv ombudsmana“.Misija OEBS je, inače, pre dva dana izrazila zabrinutost zbog kampanje protiv institucije srpskog ombudsmana i Jankovića lično.

U žiži... Saša Janković
U žiži... Saša Janković

Ogovaranje države- Posle izjava u Briselu, gde su izrazili razočaranje što međunarodna zajednica ne napada vlasti u Srbiji - uz iznošenje optužbi za navodno političko nasilje i cenzuru i ogovaranje države da je postala teren za ruske provokacije prema Evropi - navodeći kao dokaz vojnu paradu, kako kažu, u čast Putina, DS optužuje MSP da ugrožava rad misije OEBS u Srbiji. Srbija kao predsedavajuća i Stalni savet OEBS jedini mogu da iznose stav OEBS kao organizacije, tako da niko drugi ne može iznositi stav OEBS, već samo svoje stavove - rekao je Dačić.On je dodao i da je saopštenje misije OEBS izdato u odsustvu njenog šefa Burkharta, a da je njegov zamenik, koji je izdao saopštenje, dan pre toga bio na sastanku u Ministarstvu spoljnih poslova i da nijednom rečju nije pomenuo tu temu.Ljubomorni- Zato je saopštenje misije začuđujuće, jer državni organi redovno i dobro sarađuju s njom. Zato sam i najavio sastanak s njenim šefom za sledeću nedelju. DS i ovom prilikom kao da žali što međunarodna zajednica ima dobru saradnju sa Srbijom, što visoko ceni reforme započete u Srbiji i njenu ulogu u regionu i u predsedavanju ovako važnoj organizaciji kao što je OEBS - rekao je Dačić i naglasio da Vlada poštuje nezavisne institucije i neguje partnerski odnos s međunarodnim misijama i organizacijama.(D. L.)

Napada... Nataša Vučković
Napada... Nataša Vučković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track