DAČIĆ: Hrvatska ne može deliti lekcije Srbiji
Foto: Fonet

pozvao na smirivanje tenzija

DAČIĆ: Hrvatska ne može deliti lekcije Srbiji

Politika -
Ne mogu da nam dele lekcije zemlje koje ne mogu da očuvaju deset ćiriličnih tabli istakao je Dačić i ocenio da danas u Srbiji niko ne veruje u Šešeljevu politiku i da je to politika prošlosti

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija nije uticala na uslove po kojima će lider Srpske radikalen stranke (SRS) Vojislav Šešelj biti pušten iz pritvora Haškog tribunala i da Hrvatska po tom pitanju ne može da deli lekciji Srbiji.

"Vlada Srbije je u smislu saosećanja i ljudskih prava dala garancije Šešelju. Kada je reč o politici Vojislav Šešelj nije nikakav faktor da bi naša vlada morala da zauzima stav o njemu", rekao je Dačić na izbornoj skupštini stranke Jedinstvena Srbija u beogradskom "Sava" centru.

On je pozvao političare u Hrvatskoj da zajedno sa srpskim liderima smiruju tenzije, a ne da ih podstiču.

"Ne mogu da nam dele lekcije zemlje koje ne mogu da očuvaju deset ćiriličnih tabli (u Vukovaru)", istakao je Dačić. On je ocenio da danas u Srbiji niko ne veruje u Šešeljevu politiku i da je to politika prošlosti. Ponovo je stav da je sud u Hagu, politički sud koji treba ukinuti. Hrvatski Sabor priprema deklaraciju kojom bi se osudilo puštanje na privremenu slobodu Vojislava Šešelja, kao i njegovi politički istupi, koje će poslati u Brisel.

Kako je najavljeno, preko hrvatskih evroposlanika incijativa koja bi se poslala u Birsel trebalo da rezultira donošenjem rezolucije o Šešelju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track