DAČIĆ IZGUBIO ŽIVCE: Biserko, prestani da radiš protiv Srbije!

Besan zbog poteza šefice NVO

DAČIĆ IZGUBIO ŽIVCE: Biserko, prestani da radiš protiv Srbije!

Politika -
Šef diplomatije poludeo zbog poteza predsednice Helsinškog odbora, koja je urgirala pismom da Kosovo uđe u Unesko, i poručio joj da ne istupa suprotno državnoj politici

BEOGRAD - Dan nakon što se pojavilo pismo koje je predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko poslala generalnom direktoru Uneska, u kojem ističe da Kosovo treba da bude deo ove organizacije, politički vrh i javnost u Srbiji pozivaju na njenu odgovornost jer radi suprotno interesima zemlje!- Ono što tvrdi Sanja Biserko je direktno suprotno državnoj politici i našim državnim interesima - kaže za naš list šef diplomatije Ivica Dačić i dodaje:Nož u leđa- Najgore je kad Priština koristi izjave iz Beograda za ostvarivanje svojih ciljeva. Ovim se otišlo korak dalje! Napisano je direktno pismo generalnom direktoru Uneska i svim članicama!Veselin Đuretić, poznati srpski istoričar i akademik, nije iznenađen potezom Sonje Biserko.- Poznato je da je reč o jednom svojevrsnom neukom stvorenju, lobisti iza koje od davnih dana deluje zakulisni centar, i nimalo nisam iznenađen njenim potezom - kaže Đuretić. Dimitrije Vojnov, dramaturg i filmski kritičar, u izjavi za naš list priznaje da nije iznenađen ovakvim potezom predsednice Helsinškog odbora za ljudska prava.

Potpuno očekivano- Sonja Biserko me nimalo nije iznenadila svojim potkazivačkim pismom. Ono što, međutim, iznenađuje jeste činjenica da se međunarodno priznati brend Helsinškog komiteta i dalje na ovaj način zloupotrebljava u borbi protiv srpskog naroda i države, umesto da se konačno preda nekom drugom i istinski zaživi na polju zaštite ljudskih prava koja ne poznaju naciju, veru. Kao što je apsurdno da se kosovskim separatistima prepusti briga o srpskim svetinjama, tako je besmisleno i da se zaštita ljudskih prava prepusti Sonji Biserko.

Aleksandar Vulin za KurirONA LEČI NEČISTE SAVESTI

Uloga Biserko je da uvek nađe opravdanje za svako zlo koje zadesi Srbiju i da bude dokaz kako se Srbija slaže sa svakom nepravdom i kaznom koju joj namene. Ona je lek za nečistu savest onih koji su nam palili i ljude i manastire, a sada im treba neko baš iz Srbije da kaže da je sve to zasluženo i pravedno.

Sonja BiserkoSRBIJI JE U INTERESU DA KOSOVO UĐE U UNESKOSonja Biserko, u razgovoru za Kurir, nije opovrgla autentičnost pisma, ali nije želela da komentariše njegov sadržaj.Kurir: Ovo je autentično, vaše pismo?Biserko: Ne znam šta su objavili, ne pratim to i ne želim da komentarišem.Kurir: U tekstu se navodi da ste vi dan uoči glasanja za Kosovu u Unesko poslali pismo direktorki ove organizacije da Kosovo treba da bude njen deo.Biserko: Znate šta, članstvo Kosova u Unesko je pre svega u interesu Srbije i Srbija treba biti inicijator toga. Tako Srbija štiti svoje spomenike, a istovremeno obavezuje Međunarodnu zajednicu i Kosovo da vode računa o tome.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track