DAČIĆ NAREDIO SVOJIMA: Jezik za zube i ne dirajte Vučića!

Šef na tajnom sastanku očitao bukvicu vrhu SPS

DAČIĆ NAREDIO SVOJIMA: Jezik za zube i ne dirajte Vučića!

Politika -

Lider socijalista funkcionerima stranke strogo zabranio bilo kakve provokacije na račun SNS, a hvalio se i da lider naprednjaka ima poverenja u njega.

Lider SPS Ivica Dačić ne krije da iz sve snage želi da uđe u novu vladu, a rešio je i da konačno disciplinuje svoje najbliže saradnike kako mu ne bi pokvarili šanse da i dalje bude ministar, saznaje Kurir. Šef socijalista je na nedavnom sastanku vrha stranke naredio da drže jezik za zubima i da ne provociraju SNS, ali se i pohvalio da je SPS jedini izlaz Aleksandru Vučiću za formiranje vlade, te da je povratio njegovo poverenje.Kako tvrdi odlično obavešten izvor Kurira, najuže rukovodstvo SPS sastalo se u sedištu stranke u ponedeljak, češljane su mnoge teme, ali je Dačić najviše vremena potrošio da saradnike ubedi da drže usta zatvorena kada je reč o SNS i Vučiću.Da paze šta pričaju- Dačić je rekao svojima da bi trebalo da vode računa o tome šta pričaju u medijima o funkcionerima SNS, da mere svaku reči kako ne bi provocirali Vučića, što bi dovelo do toga da ih ne uzme u vladu. Pohvalio se i da je, kako sada stvari stoje, SPS jedini izlaz Vučiću za formiranje vlade, ali i dodao da budu obazrivi i kada o tome pričaju u medijima - kaže naš izvor.Sem deljenja lekcija, Dačić je otkrio detalj iz odnosa između njega i lider SNS.- Rekao je i da misli da Vučić može više da mu veruje nego ranije, da je poraslo Vučićevo poverenje u njega, a da je to, između ostalog, i zbog izjava o Turskoj i Hrvatskoj - kaže sagovornik Kurira.Koliko lider SPS pazi da ni na koji način ne bude prst u oku Vučiću uoči formiranja vlade, svedoči i slučaj postavljenja Novice Tončeva za potpredsednika SPS.- Slavica Đukić Dejanović je nedavno preuzela mesto zamenika predsednika SPS, pa je u tom svojstvu na sastanku pitala Dačića da li će konačno ispuniti reč koju je dao i postaviti Novicu Tončeva za potpredsednika zbog najboljeg rezultata na vanrednim parlamentarnim izborima. Umesto da jasno kaže da ili ne, Dačić je izvrdao konkretan odgovor, pa se šalio na tu temu. Rekao je Novici da pričeka jer mu je tek skoro obećao. Imajući u vidu da je za haos sa trubačima na konvenciji SPS okrivljen Novica, ali i da je do sada bez dlake na jeziku govorio šta misli o saradnji SPS i SNS, jasno je zašto Dačić okleva da ga uvrsti u vrh stranke - zaključuje naš sagovornik.Dačić, međutim, negira za Kurir da je izdao takav nalog najbližim saradnicima.- To su gluposti. Nema potrebe da bilo kome to govorim zato što smo to odlučili još pre dva meseca, i što bih to pričao. Sa SNS i Vučićem odnosi su dobri, a da li ćemo biti u vladi, zavisi od premijera. Suludo je da bilo ko kaže da Vučić zavisi od nas - poručuje Dačić.

Povedite računaDačić je i pre dva dana „ukorio“ novinare i zamolio ih da ne pišu o njemu i da će biti član vlade jer će mu to doneti više štete nego koristi. Poznato je da je već nekoliko puta kritikovao svoje članstvo zbog izjava o SNS, ali i da je dao instrukcije da se povede računa šta se na društvenim mrežama piše o naprednjacima da ne bi podizali prašinu u javnosti i davali povoda za rat između socijalista i naprednjaka.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte još:

HOT PAPARACO: Tamara, talas te po guzi šamara!

KALKULISANJE: SNS bez Vučića gubi predsedničke izbore!

HIT: Profesor FPN se slikao kao starleta

PROZVANI PROFESOR LJUT: Ako sam ja pedofil, nek mi stavi povodac i šeta kao psa

SRBI ODBIJAJU POLISE ZBOG SUJEVERJA: Nisam lud da potpišem sebi smrtnu presudu!

SAD MU SVAKO MOŽE SVAŠTA: Mitar Mirić prebijen u Hrvatskoj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track