DAČIĆ O NAPADIMA: Cilj je slabljenje Vojske i države
Foto: Dado Đilas

Rušenje ugleda i kredibiliteta

DAČIĆ O NAPADIMA: Cilj je slabljenje Vojske i države

Politika -
Kako navodi ministar spoljnih poslova, stalno ponavljanje nikada dokazaninih optužbi protiv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Ljubiše Dikovića nanosi veliku štetu Vojsci i državi

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je politička stabilnost jedan od osnovnih uslova napretka Srbije te da je svako rušenje ugleda i kredibiliteta Vojske Srbije upereno protiv prosperiteta zemlje.

"Ovi napadi imaju za cilj slabljenje Vojske Srbije i države, ali su upereni i protiv regionalne stabilnosti", izjavio je Dačić, saopšteno je Ministarstva spoljnih poslova.

Prema njegovim rečima, stalno ponavljanje nikada dokazaninih optužbi protiv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Ljubiše Dikovića nanosi veliku štetu Vojsci i državi.

"Uvek sam smatrao da nema jake Srbije bez jake, ugledne i poštovane vojske. Vojska Srbije je jedan od stubova stabilnosti Srbije, ali i važan činilac regionalnog mira i stabilnosti", dodao je Dačić.

Fond za humanitarnu pravo u četvrtak je ponovio da poseduje dokumenta koja ukazuju da je general Diković odgovoran za ratne zločine na KiM, što je Ministarstvo odbrane ocenilo kao "nastavak orkestrirane kampanje protiv sistema odbrane."

Direktorka FHP Sandra Orlović je, predstavljajući dosije "Rudnica" o ratnim zločinima nad kosovskim Albancima, rekla da su u Dosijeu navedeni dokazi koji "ukazuju na odgovornost ili ulogu pripadnika 37. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije, čiji je komandant tada bio Diković".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track