Dačić: Obavestiću Vučića o inicijativi Markovića za izbore
Foto: Zorana Jevtić

Učvršćivanje jedinstva i stabilnosti u Srbiji

Dačić: Obavestiću Vučića o inicijativi Markovića za izbore

Politika -

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i lider SPS Ivica Dačić rekao je danas da razume razloge lidera JS Dragana Markovića za predlog da se održe i parlamentarni izbori, te da će inicijativu svog koalicionog partnera preneti premijeru Aleksandru Vučiću.

"Razumem motive za takvu inicijativu, jer se opozicioni predsednički kandidati ne izjašnjavaju jedino o najvažnim pitanjima za Srbiju, kao sto je tužba Bakira Izetbegovića, rehabilitacija ustaštva u Hrvatskoj, problemi sa Prištinom...", rekao je Dačić.

"To je posao Predsednika Republike", ističe Dačić i primećuje da opozicioni kandidati, umesto izjašnjavanja o takvim pitanjima, "samo odapinju otrovne strele prema Vladi Srbije i Aleksandru Vučiću". Dačić je rekao i da je stav SPS-a i njega lično o vanrednim izborima dobro poznat.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković predložio je da se u Srbiji, zajedno sa predsedničkim, raspišu i parlamentarni izbori.

"Razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora je učvršćivanje jedinstva i stabilnosti u Srbiji, a pre svega povodom situacije u regionu", naveo je Marković u pisanoj izjavi prosleđenoj medijima.On je naveo da će ovaj predlog podržati i njegov koalicioni partner, Ivica Dačić.SPS se ranije izjasnila da smatra da skupštrina funkcioniše bez problema i da nema potrebe za vanrednim parlamentarnim izborima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: VESTI KURIR TV 23.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track