DAČIĆ ODLUČNO PODRŽAVA VUČIĆA: Tomo, doviđenja, vidimo se u nekom drugom filmu!
Foto: Nemanja Pančić, Zorana Jevtić

Uoči raspisivanja predsedničkih izbora

DAČIĆ ODLUČNO PODRŽAVA VUČIĆA: Tomo, doviđenja, vidimo se u nekom drugom filmu!

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić ponovio je danas da Aleksandar Vučić nipošto ne sme odustati od kandidature na predsedničkim izborima, jer kako je naveo, od toga zavisi budućnost cele Srbije.

Dačić je istakao da je potez Tomislava Nikolića, koji je takođe najavio kandidaturu za šefa države, samo proizveo kontraefekat, jer je učvrstio jedinstvo SNS i vladajuće koalicije, kao i želju da njihov rezultat bude još bolji.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

"U politici nas ništa ne sme iznenaditi, ali to je zato što sam ja dugo u politici, pa me ništa ne iznenađuje. Svakako nema odustajanja, a Nikolić je završio priču sa SNS ako želi da razgovara jezikom ucena. Ja nisam član SNS, ali sigurno oni koji poznaju Vučića ne bi s njim tako razgovarali nikada. Ovo je klasično nerazumevanje političke realnosti. Srbija danas nije ista kao 2012. godine, pa nije ista ni SNS, prošlo je vreme i ne može se vratiti", objašnjava lider socijalista za RTS.

POLITIČKI ZEMLJOTRES! RUSI HOĆE TOMU NIKOLIĆA: Pozadina kandidature za predsednika! ČITAJTE U KURIRU

Dačić dodaje da posle Nikolićevog poteza za njega više nije prihvatljivo da aktuelni predsednik "bude ništa, a kamoli premijer".

Foto: Kurir
Foto: Kurir

"Krenuli smo jednim putem, imamo svog kandidata, a politika nije stvar emocija već racionalne, logične odluke. Pa neću valjda da podržim nekoga ko će da izgubi? Kad je Nikolić skratio mandat moje Vlade na 2 godine, ja sam ga pitao: "Jesmo se tako dogovorili", a on mi kaže: "Pa nisam ti ja ni obećao da ćete trajati 4 godine". Nemojmo zato da pričamo o sentimentalnosti. A pitanje parlamentarnih izbora nije otvoreno. Zašto bismo ih imali? Jedva čekam sednicu Glavnog odbora SNS danas. Pa ko je lud da glasa za Nikolića, da ide za gubitnikom? Nije SNS Kolo milosrdnih sestara, pa da ispunjava svačije želje i ambicije. Ja više imam strah da se Vučić ne predomisli. On mora da nastavi, jer nije samo on u pitanju već cela naša koalicija. Ko hoće neka nastavi dalje, ko neće - doviđenja, srećan put i vidimo se u nekom drugom filmu, kao što je Tadić rekao", zaključuje Dačić.

OČEKUJE SE ZVANIČNA ODLUKA VLADAJUĆE STRANKE: Glavni odbor SNS danas o kandidaturi Vučića

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sta mislite o kandidaturi Vucica i Nikolica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track