DAČIĆ: Odnosi Srbije i Nemačke na visokom nivou
Foto: Dragana Udovičić

Poseta iz Nemačke

DAČIĆ: Odnosi Srbije i Nemačke na visokom nivou

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa predsednikom vlade nemačke savezne pokrajine Hesen Folkerom Bufijeom, koji je u trodnevnoj poseti Srbiji.

Dačić je rekao da su odnosi Srbije i Nemačke na veoma visokom nivou, kao i da su znatno unapređeni poslednjih godina, ne samo na političkom, već i na ekonomskom planu.

Obim spoljnotrgovinske razmene je prošle godine dostigao skoro 4 milijarde evra, SRN je jedan od najvećih investitora, a nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju preko 35 hiljada radnika, navodi se u saopštenju MSP.Šef srpske diplomatije izrazio je zadovoljstvo posetom Bufijea, dodajući da je Hesen jedna od četiri nemačke savezne pokrajine sa kojima Srbija ostvaruje preko 70 odsto svog izvoza u SRN.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Dačić je naglasio da Srbija želi da unapređuje saradnju sa Hesenom, što je i cilj ove posete, u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu, dodajući da važnu ulogu imaju i naši građani koji žive u ovoj pokrajini.Bufije naglašava da je došao u posetu Srbiji jer želi da ojača odnose sa našom zemljom, ali i da razgovara o pojačanim investicionim aktivnostima kompanija iz Nemačke i Hesena.Iznoseći uverenje da će do toga uskoro doći, naglasio je značaj reformi u zemlji i doprinosa stabilnosti regiona za privlačenja investicija.Smatra da je otvaranje poglavlja 20 i 26 u pregovaračkom procesu o članstvu Srbije u EU jako dobra vest i dodao da je prijem regiona Zapadnog Balkana u EU u obostranom interesu.

U Bifijeovoj delegaciji su predsednik i članovi pokrajinskog Parlamenta Hesena, kao i Dragoslav Stepanović, bivši trener FK Ajntraht iz Frankfurta.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 28.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track