DAČIĆ: Optužnica protiv Haradinaja zasnovana na činjenicama
Foto: VLADA SRBIJE

Srbija ne politizuje hapšenja

DAČIĆ: Optužnica protiv Haradinaja zasnovana na činjenicama

Politika -

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija nikada nije politizovala bilo koje hapšenje koje je neko preduzeo prema predstavnicima srpskog naroda i ponovio da optužnica protiv lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja nije politička već da je zasnovana na činjenicama.

Specijalno tužilaštvo Kosova potvrdilo je prethodno da postoje nalozi za hapšenje 57 osoba osumnjičenih za ratne zločine na Kosovu počinjene tokom 1998. i 1999. godine, a mediji navode da su te osobe Srbi.

DAČIĆ POTVRDIO PISANJE KURIRA: Ako želimo POBEDU u prvom krugu, kandidat da bude VUČIĆ!

DAČIĆ: Ako se Nikolić kandiduje bez podrške SNS, podržaću Vučića

Na pitanje novinara ima li naznaka o uzročno-posledičnoj vezi hapšenja lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i naloga za hapšenje Srba, Dačić je rekao da "sigurno da ima", ali da ne zna o čemu se radi.

KRVNIK I DALJE PRETI Haradinaj traži: Uhapsite Vučića i Dačića!

On je ponovio da svako ko je počinio ratne zločine treba da odgovara za to i da "ovde nije reč i ne treba da bude reč o političkim prepucavanjima, već o pravnim stvarima".

57 SRBA NA SPISKU ZA ODSTREL: Spremna osveta za Haradinaja!

"Srbija nikada nije politizovala bilo koje hapšenje koje je neko preduzeo prema predstavnicima srpskog naroda, a kad god je uhapšen neki Albanac, Bošnjak ili Hrvat - to je eto politički", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle sastanka s ministrom spoljnih poslova Demokratske Republike Kongo Leonardom Šeom Okitunduom.

BONUS VIDEO:

HARADINAJ KUKAO U SUDU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track