DAČIĆ PROKLEO FLORENS ARTMAN: Stići će te božja kazna zbog Slobodana Miloševića!
Foto: Dragana Udovičić, Beta

Lider SPS oštar

DAČIĆ PROKLEO FLORENS ARTMAN: Stići će te božja kazna zbog Slobodana Miloševića!

Politika -

Lider Socijalističke partije Srbije poručio bivšoj portparolki haškog tužilaštva da se neće dobro provesti zbog tvrdnji da se Milošević sam otrovao u Sheveningenu

Bivša portparolka tužilaštva u Hagu Florens Artman tvrdi da se pokojni predsednik SRJ Slobodan Milošević sam trovao lekovima da pogorša svoje zdravstveno stanje, kako bi ga pustili da se brani sa slobode i tako pobegne u Rusiju. Funkcioneri SPS redom su bili zgrožen ovom izjavom, odgovarajući da Artmanova lažima pokušava da skine odgovornost s haškog suda.Posebno oštar bio je lider socijalista Ivica Dačić, koji je povodom izjave Florans Artman samo kratko poručio:- Stići će je božja kazna.Počasni predsednik SPS i jedan od najvernijih Miloševićevih saradnika Milutin Mrkonjić kaže da ni najmanje ne veruje u reči Artmanove.Hag ga je ubio- Ta njena izjava je čista laž, ona nema pojma. Miloševića je upravo Hag ubio, i to po nalogu Zapada, da se ne lažemo. Ne može sad Artmanova da se vadi takvim izjavama - ističe Mrkonjić.Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović kaže da joj je teško da poveruje u te tvrdnje.- Kao lekar ne mogu u to da verujem. Takođe, ako je neki takav lek dostavljen bilo kom čoveku u ćeliju, onda je pitanje funkcionisanja te institucije - objašnjava Dejanovićeva.Florans Artman je u intervjuu za hrvatski nedeljnik Ekspres iznela svoju verziju okolnosti pod kojima je Milošević umro u Hagu, zaključujući da je on sam tome doprineo.Dva leka- Uzimajući lek „rifampicin“, koji se koristi u lečenju lepre, Milošević je poništio delovanje leka za visoki krvni pritisak, od kog je patio. Od toga je lako mogao da umre, ali mu to nije bio cilj, već samo da pogorša stanje. Milošević je znao šta uzima jer je od tog leka urin plave boje i jasno je da je to morao da vidi - navela je bivša portparolka Tribunala.Prema njenim rečima, Miloševiću je „lek neko dostavio u ćeliju“. Artmanova je zaključila da je strategija bivšeg predsednika bila da izbegne osuđujuću presudu da ne bi, kao neko ko je bio na čelu jedne zemlje, ostao u istoriji upamćen kao krivac za genocid.

Teorija zavereMLADIĆ IMA ISTI PLANFlorans Artman tvrdi da isti plan kao Milošević sprema i Ratko Mladić.- Završava se suđenje i sada i on pokušava da se izvuče pre izricanja presude. Ko kaže da će Mladić preživeti? Ko kaže da nakon onoga s Miloševićem neće uspeti u tome da ga puste na lečenje u Rusiju? - kaže Artmanova.

Toma FilaFLORANS JE SRBOMRZAC!Advokat Tomu Fila takođe kaže da je šokiran:- Ona je poznata kao srbomrzac. Ne znam zašto je to tako, ali ta izjava je neverovatna neistina. Milošević je bio 24 sata pod nadzorom, a ne znam ko je mogao da mu dotura lek toliko dugo kad su i nas advokate pretresali do gole kože. Ne znam kad je to mokrio pred njom pa da je mogla da vidi plavu boju urina.

SPAVALICA Lider socijalista više voli noćDAČIĆ: VUČIĆU, RANO MI JE DA USTAJEM U PET UJUTRUPosle izjave premijera Aleksandra Vučića da neće potpisati koalicioni sporazum iako to neki iz SPS traže, oglasio se i lider SPS Ivica Dačić, koji je rekao da je najbolje da socijalisti i naprednjaci formiraju vladu.- Prihvatićemo poziv na razgovore o formiranju nove vlade. Za budućnost Srbije je najbolja politička opcija da se nastavi saradnja sa SNS. Važno je da se saradnja bazira ne na tome ko šta nudi i ko šta traži, već na saglasnosti u vezi sa deset tačaka budućeg rada nove vlade. Za razliku od premijera, meni bi više odgovaralo kada bi sastanci sa strankama bili od ponoći do pet ujutro, a ne kada bi počinjali u pet ujutro - našalio se Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track