DAČIĆ: Svi oko Vučića su paraziti  VELJA: Ivice, skini mi se s grbače!
Foto: Marina Lopičić, Dado Đilas

Posvađali se partneri iz koalicije

DAČIĆ: Svi oko Vučića su paraziti VELJA: Ivice, skini mi se s grbače!

Politika -

Predsednik socijalista Ivica Dačić napravio haos u vlasti izjavom da se svi sa liste SNS šlepaju uz predsednika te stranke, što je razljutilo njegove kolege

Lider SPS Ivica Dačić napravio je opšti haos u vladajućoj koaliciji kad je svoje partnere, koji su na izborima bili na listi kod Aleksandra Vučića, nazvao parazitima! Na to mu je predsednik Nove Srbije Velimir Ilić odbrusio da prestane da omalovažava partnere, te da je on na njihovoj grbači!Dačić je, naime, reagujući na napad potpredsednika Pokreta socijalista Bratislava Jugovića da SPS parazitira na Vučićevim leđima, odgovorio:

- A ko parazitira na leđima Vučića, valjda Aleksandar Vučić najbolje zna. Njih, pre svega, treba tražiti među onima koji su bili na njegovoj listi na izborima, a sad se ponašaju kao da ih se ne tiču ovozemaljski politički problemi, i čije je ćutanje jače od grmljavine onih koji se obrušavaju na Vučića, u zemlji i regionu.Dačić je time, praktično, parazitima nazvao Velimira Ilića, Rasima Ljajića, Nenada Popovića, Milana Krkobabića, Vuka Draškovića i Aleksandar Vulina, koji su na poslednjim izborima bili u kolaciji sa SNS.Velimir Ilić za Kurir kaže da se nije prepoznao u Dačićevim prozivkama jer nikad u životu nije bio parazit. Ipak, nije mu ostao dužan.- Uvek sam radio i sve sam krvavo zarađivao. Drugi neka razmišljaju o tome, ja ne znam na koga je mislio. Gospodinu Ivici Dačiću želim sve najbolje i mnogo uspeha u karijeri, ali ne bi trebalo da ikoga omalovažava i naziva takvim rečima - kaže Ilić.

Prozvani... Nenad Popović, Vuk Drašković i Milan Krkobabić
Prozvani... Nenad Popović, Vuk Drašković i Milan Krkobabić

Ko je volonterOn šaljivo objašnjava i zašto se nije prepoznao u kritikama predsednika socijalista.- Znate kako, ja sam volonter u ovoj situaciji, nemam nikakvog udela u vlasti, samo sam pomagao nešto za džabe, nisam ništa dobio. Ne znam, da Dačić možda nije na mojim leđima, jer NS ima biračko telo koje nije tako malo - spočitao mu je Ilić.Nešto mirniji je bilo lider SDPS Rasim Ljajić, koji smatra da je rečnik koji koristi Ivica Dačić ispod njegovog nivoa, na koji neće da se spušta.- Mi smo lojalni i korektni partneri i trudimo se da to uvek pokažemo, uz očuvanje posebnosti i samostalnosti stranke. Imamo slobodu u koaliciji, a reagovao sam kad je trebalo, osim kad je Vučić rekao da se ne reaguje. A na Dačićeve reči da smo paraziti ne reagujem ja taj rečnik ne koristim - kaže Ljajić.

Moraće da ih zauzda... Aleksandar Vučić
Moraće da ih zauzda... Aleksandar Vučić

Prekor premijeraNa uvrede nekadašnjeg koalicionog partnera lider PUPS i ministar u Vladi Milan Krkobabić uzvraća staloženo.- Uvek sam se trudio da budem korektan, ni sad neću ništa da komentarišem - kratko je poručio za Kurir Krkobabić, koji je do poslednjih izbora godinama bio u koaliciji sa SPS.Lider SNP Nenad Popović, šef SPO Vuk Drašković, kao ni lider Pokret socijalista Aleksandar Vulin nisu hteli da se hvataju ukoštac s liderom SPS, pa nisu odgovarali na naše pozive i poruke.Podsetimo, premijer Aleksandar Vučić je više puta opomenuo članove Vlade da se ne prepucavaju u javnosti.

Bratislav JugovićDAČIĆ JE POLA RIBA, POLA DEVOJKAPotpredsednik Pokreta socijalista Bratislav Jugović i juče je nastavio da provocira Dačića, pa je rekao da, ako vladajuća koalicija na predsedničkim izborima stane iza jednog kandidata, to nikako ne može da bude Dačić.- SPS je pristupao Vučićevoj izbornoj koaliciji tek u postizborno vreme, nakon objavljivanja rezultata izbora. Samo SNS i partije koje su od početka uz Vučića imaju moralno pravo da kandiduju zajedničkog predsedničkog kandidata vlasti. Jer, da je Tadić pre četiri godine pobedio, Dačić bi i dalje sedeo u vladi žutih, a na izborima glumio pola ribu, pola devojku, malo vlast, malo opoziciju, zavisno od toga šta je bilo isplativije - objasnio je Jugović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja