DAČIĆ ZA KURIR: Tadiću, veći si gad od Milanovića!
Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevrtić

Bivši predsednik svojim izjavama gore od Hrvata napao Srbiju

DAČIĆ ZA KURIR: Tadiću, veći si gad od Milanovića!

Politika -

Lider SDS rekao da je naša država kriva za svađu s komšijama, na šta mu je lider SPS poručio da treba da ga bude sramota i da od toga nema goreg

Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, poručio je da to što Zoran Milanović, predsednik SDP, priča o Srbiji nije toliko strašno kao kad Tomislav Nikolić upoređuje Milanovića sa ustašom. Još je mišljenja da su za brutalno vređanje Hrvata zapravo krivi Ivica Dačić i Aleksandar Vulin.

Šef diplomatije i ministar rada osudili su ovakav Tadićev pristup, a Dačić je u razgovoru za Kurir poručio da je bivši predsednik Srbije „veći gad od Milanovića“, koji svaki dan brutalno vređa našu državu.Naime, Tadić je u intervjuu Danasu, na pitanje koliko su ispadima iz Hrvatske doprineli stavovi pojedinih političara iz Beograda, Vulina i Dačića, rekao:

- U ogromnoj meri. Ali ne samo stavovi pomenutih političara već i premijera Vučića. Svima je jasno da niko od njih to ne bi smeo da kaže da nema njegovu dozvolu. Ova vlada namerno pravi tenzije u regionu da bi se posle pred međunarodnom zajednicom predstavljali kao oni koji rešavaju probleme. A tih problema ne bi ni bilo da ih prethodno oni nisu napravili. Da su želeli i umeli da nastave našu politiku regionalnog pomirenja, danas ne bismo trošili vreme i energiju na podizanje i smirivanje ovakvih tenzija.Dačić je na ove Tadićeve reči oštro reagovao i poručio da je aktuelna vlast Tadiću uvek kriva za sve.

- Sramno je to što Tadić izjavljuje! Po njemu, mi smo sami krivi za sve, mi, kako on kaže, planski kreiramo utisak o ustaškom karakteru hrvatskog naroda, mi doprinosimo ispadima iz Hrvatske, EU treba da nas kritikuje, da mi unosimo tenzije u region i širimo strah, čak kritikuje i Bajdena što hvali Srbiju. Nema goreg od toga. Pljuvati na sopstvenu državu znači biti veći gad i od Milanovića. To je izdaja svoje zemlje - poručio je Dačić.Prema rečima Aleksandra Vulina, Srbija sada rešava probleme koje je upravo Tadić ostavio.

- Kad je Hrvatska ulazila u EU, bila je prilika da se reše imovinska prava Srba, nepriznati radni staž, penzije... Nažalost, Tadić je sve to propustio da završi i velikodušno se na račun Srba u Hrvatskoj odrekao njihovih prava, ostavljajući da borbu za njih vodi neko drugi. Nikada nijedna reč nije izrečena na račun Hrvatske a da nije bio odgovor na nešto što je urađeno ili rečeno, a ticalo se Srbije ili našeg naroda - kaže ministar za rad za Kurir.On je podsetio na ranija Tadićeva izvinjenja Hrvatima, te, kako navodi, bivši predsednik Srbije sada komšijama ponovo čini uslugu.

- Tadić se već jednom izvinio Hrvatskoj: „Mi smo za prsa krivlji za rat“, a sada pokušava da još jednom učini uslugu hrvatskoj politici nudeći opravdanje za sve što je loše rečeno ili urađeno Srbiji. Kod Tadića Srbi su na kraju ili krivi, ili bar podjednako krivi - kazao je Vulin.

REAGOVANJA / ŠTA KAŽU PARLAMENTARCIĐorđe Milićević, SPSTADIĆ POMAŽE MILANOVIĆUTadić pokušava da pomogne Milanoviću u kampanji. Ali obojica moraju da znaju da je Vučiću i Dačiću Srbija na prvom mestu. I kad je bio predsednik, nije se ponašao tako, a ne ponaša se ni sada.Milorad Mirčić, SRSMILANOVIĆ JE KO USTAŠA IZ JASENOVCATadić spada u kategoriju političara - medicinski fenomen, živi 50 godina bez grama mozga. A što se tiče Milanovića - nema razlike između onih što su klali u Jasenovcu i ustaša koji su se prozvali socijaldemokratama.Dragan Šutanovac, DSSKANDALOZNE IZJAVEIzjave hrvatskih političara više su nego skandalozne. Ukazuju da oni ne razumeju kontekst u kom treba da se grade odnosi Hrvatske i Srbije, ali i nesposobni su da obezbede bolji život građanima kako u Srbiji, tako i Hrvatskoj.

NE ODUSTAJE LIDER SDP opet provocira

MILANOVIĆ: MOGU I JAČE DA VAS UVREDIMA predsednik SDP Zoran Milanović ponovo je juče nastavio s provokacijama. Posle skandalozne izjave da je Srbija šaka jada, Milanović je „objasnio“ da mu nije bila namera da vređa Srbiju, već da se ruga?!

On je, komentarišući Vučićevo izlaganje od pre dva dana, rekao da može da smisli mnogo gore uvrede.

- Kad nekom kažete da je šaka jada, to kažete zato što glumi šaku, to nećete reći nekome ko nema mentalitet silnika. Ako je to najgora uvreda i kvalifikacija, ja mogu smisliti mnogo gore uvrede koje njegova čaršija i klika upućuju nama - kazao je Milanović i dodao:

- Mogu smisliti puno, puno gore uvrede, prave uvrede, jer ovo nije uvreda, nego ruganje onome ko želi biti silnik. Postoji jedna beogradska čaršija, koja bi htela da bude na pet strana sveta, i zbog toga srbijanski narod pati. Emisari i huškači iz Beograda neka idu dalje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track