DALJE NASTAVLJA SAM: Predsednički kandidat Milan Stamatović napustio SNP zbog saradnje sa SNS
Foto: Fonet

Nisu se tako dogovarali

DALJE NASTAVLJA SAM: Predsednički kandidat Milan Stamatović napustio SNP zbog saradnje sa SNS

Politika -

ČAJETINA - Predsednički kandidat Milan Stamatović saopštio je danas da je odlučio da napusti Srpsku narodnu partiju, zbog toga što je njen predsednik Nenad Popović odstupio od programskih ciljeva i odlučio da podrži Srpsku naprednu stranku i njenog lidera Aleksandra Vučića.

On je istakao da su programski ciljevi SNP od osnivanja bili protivljenje ulasku u Evropsku uniju, čvršća saradnja sa tržištem Rusije, decentralizacija, podrška Republici Srpskoj i zadržavanje Kosova i Metohije u Srbiji.Vrh SNP je, međutim, odstupio od dogovora s narodom, zbog čega sam odlučio da napustim partiju, naveo je Stamatović u pismu upućenom Popoviću. Stamatović je najavio da će se od sada više angažovati u udruženju građana "Za zdravu Srbiju“.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

Vučiću, poništi odluku Prištine

"U danu kada lažna država Kosovo prisvaja imovinu bivše SFRJ, Srbije i AP Kosovo i Metohija, Domanovićev i naš vođa sastaje se i večerava u Sarajevu sa najvećim srpskim dušmanima iz Prištine i Tirane, Isom Mustafom i Edijem Ramom, a Vučićev saučesnik Dačić samo konstatuje da je neprihvatljivo to što prištinske vlasti u saradnji sa Briselom i Vašingtonom otimaju srpsku imovinu na KiM", izjavio je danas predsednički kandidat Milan Stamatović.

"Svojim prisustvom na skupu zemalja zapadnog Balkana u Sarajevu, Vučić je još jednom priznao, da je Kosovo nezavisna država, jer da bar ima imalo odgovornosti ne bi ni učestvovao na takvom regionalnom okupljanju koje definiše Kosovo kao samostalnu zemlju", kaže Stamatović.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

On je istakao da je premijer Srbije dužan ne samo da javno protestuje i traži od EU osudu pokušaja oduzimanja imovine države Srbije i njenih građana na KiM, već i da, pridržavajući se domaćeg i međunarodnog prava, poništi ovu odluku prištinske vlasti koja direktno krši ''Sporazum o pitanjima sukcesije bivše SFRJ'', čiju sadržinu moraju da poštuju sve države, pa i jedina NATO država u Evropi.

Stamatović ističe da je u svemu što Vučić čini za Srbiju jedino dobro što se nije, svima đuture, i NATO okupatorima, i Briselu i Vašingtonu - "se još i izvinjavao što su nam oteli 15 odsto teritorije, rodno mesto, izvor i ušće Srbije i srpstva".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track