DIJANA: Milioneru, nahrani gladne! TONČEV: Dijana, glupa si, idi heklaj
Foto: Zorana Jevtić, Dragan Kadić

Dok Dačić putuje po svetu, stranka mu se raspada

DIJANA: Milioneru, nahrani gladne! TONČEV: Dijana, glupa si, idi heklaj

Politika -

Poslanica SPS poručila kolegi da je njegov lični problem ako ne ume da se nosi s gomilom para koju ima, na šta joj je on poručio da je neznalica!

U SPS svaki čas izbije neki kurcšlus, ali svedoci smo da u poslednje vreme nijedna stranačka svađa ne može da prođe bez Novice Tončeva, predsednika opštine Surdulica, i Dijane Vukomanović, poslanice te stranke u Skupštini Srbije.Tako su se ova dva visoka funkcionera SPS juče prepucavala ceo dan. Na svu muku, u Beogradu nije bio šef Ivica Dačić da ih umiri - ministar spoljnih poslova je iz Venecuele produžio pravo za Njujork.Pošto je Tončev prozvao stranačku koleginicu da je baš briga za kolege u unutrašnjosti, Dijana Vukomanović mu je odgovorila na Tviteru i Fejsbuku.Odgovor drugu- Moj odgovor drugu Novici Tončevu: Njegov je lični, a ne partijski problem ako mu je teško da bude član SPS i milioner. A da li bi on skinuo jednu od četiri zvezdice sa svog de luks hotela, da kao pravi socijalista izgradi narodnu kuhinju, ili neku drugu dobrotvornu ustanovu? - napisala je Vukomanovićeva.Tončev u razgovoru za Kurir tvrdi da je Vukomanovićeva glupa i da ne razlikuje osnovne pojmove.

- Da raščistimo još jednom priču o hotelu - hotel „Grand“ u Nišu nisam kupio već mi je sud dosudio u zamenu za dug koji tri godine nisam mogao da naplatim od biznismena Srbe Ilića. Taj hotel je bio jedini način da naplatim dug, a pošto nije bilo zainteresovanih kupaca, prihvatio sam ga - kaže u dahu Tončev i nastavlja:

- Ali drugarica Vukomanović ne zna šta je tržište građevinarstva, ne zna šta znači biti inženjer i privatnik celog života i zapošljavati preko 100 radnika. Zbog tolikog neznanja ne razlikuje imovinu firme s profesionalnim menadžmentom kao pravnog lica od moje lične imovine. Neka se informiše šta je dividenda na koje imam pravo, pa neka se onda javi.

Kad mačke nema... Ivica Dačić
Kad mačke nema... Ivica Dačić

Funkcija preko noći

Tončev još dodaje da ipak razume Vukomanovićevu, jer je ceo život heklala u državnom institutu, a budžetska platica je uredno stizala.- Onda se samo jedno jutro probudila i postala visoki funkcioner SPS i poslanik - kaže predsednik opštine Surdulica, kao i da je u politiku ušao kao bogat čovek.- Neki će posle poslaničke funkcije morati da se vrate heklanju. Pošto je tako pametna, ako može glasačima SPS da objasni zašto je osvojila samo 55 glasova, što je 2,5 odsto, na svom biračkom mestu br. 119 Novi Beograd, gde ima 2.000 upisanih birača - objasnio je Tončev.

Svađa zbog kruga dvojkeKO LOMI NOKTE I TREPAVICENovica Tončev je u razgovoru za Danas rekao da Vukomanovićevu ne interesuju kolege na lokalu.- Da li bilo ko veruje da bi Dijana Vukomanović slomila jedan nokat ili trepavicu za bilo kog lokalnog socijalistu? Lako je biti socijalista u krugu dvojke, a teško je nama van Beograda da u isto vreme sačuvamo odbornike, porodicu, zdravlje - kazao je Tončev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track