DIJANA VUKOMANOVIĆ: Mandat samostalnih poslanika garantovan Ustavom
Foto: Marina Lopičić

Ne vraća se u SPS

DIJANA VUKOMANOVIĆ: Mandat samostalnih poslanika garantovan Ustavom

Politika -

BEOGRAD - Bivša funkcionerka SPS-a i narodna poslanica Dijana Vukomanović izjavila je danas da je moguć mandat samostalnih poslanika i poručila da se nada da će se u budućnosti promeniti izborni sistem.

Na pitanje koga će ubuduće predstavljati u Skupštini Srbije i da li će vratiti poslanički mandat, Vukomanović je istakla da je moguć mandat samostalnih poslanika i da je on garantovan Ustavom i zakonom.

- “Postoji kategorija samostalnih poslanika, ja sam van poslaničke grupe. Ja se nadam da će se u budućnosti promeniti izborni sistem i ranije sam se kao žena, koja je bila ispred SPS-a, zalagala upravo za takav sistem. To će biti neka budućnost kada ljudi budu dobijali podršku i na ime i prezime, a ne samo zato što pripadaju jednoj partiji”, rekla je Vukomanović.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Članica Predsedništva Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović napustila je 4. oktobra SPS i poslaničku grupu te stranke u parlamentu, a kako je obrazložila u saopštenju poslatom medijima, odlučila je da istupi iz stranke, kao i iz poslaničke grupe, a poslanički mandat nastaviće da obavlja kao samostalni narodni poslanik.

Statutarna komisija SPS je nekoliko dana kasnije pozvala svoju bivšu funkcionerku Dijanu Vukomanović da vrati poslanički mandat socijalistima.Vukomanovićeva je danas učestvovala na panelu o dijalogu istaknuth žena iz Beograda i Prištine u okviru šestog Beogradskog bezbednosnog foruma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track