DIKOVIĆ I ĐORĐEVIĆ U MOSKVI: Razgovori o bezbednosti i unapređenju saradnje
Foto: Zorana Jevtic

Saradnja Srbije i Rusije

DIKOVIĆ I ĐORĐEVIĆ U MOSKVI: Razgovori o bezbednosti i unapređenju saradnje

Politika -

MOSKVA - Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković borave u poseti Ruskoj Federaciji.

MOSKVA - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas s načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije generalom armije Vladimirom Gerasimovim o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i o mogućnostima za unapređenje bilateralne vojne saradnje.

U razgovoru s ruskim kolegom, general Diković je izrazio zadovoljstvo dostignutim nivoom saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane i istakao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije zainteresovani za nastavak i povećanje aktivnosti u oblasti vojno-vojne, vojno-ekonomske i vojno-tehničke saradnje, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, delegacija Vojske Srbije, koju predvodi Diković, posetila je danas i Međunarodni protivminski centar u selu Nahabino u Moskovskoj oblasti, u kojem se realizuje obuka ruskih oružanih snaga i međunarodnih snaga iz oblasti izviđanja, otkrivanja, onesposobljavanja i uništavanja eksplozivnih naprava.

Srpska delegacija će u subotu na poligonu "Alabino" prisustvovati finalu takmičenja "Tenkovski biatlon 2016" i ceremoniji zatvaranja "Međunarodnih vojnih igara 2016".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track