ĐILAS MILOSTIVI: Oprostio dugove demokrata, vratio im stanove i lokale!
Foto: Marina Lopičić

Široke ruke: Nekadašnji lider DS skinuo hipoteku s nekretnina

ĐILAS MILOSTIVI: Oprostio dugove demokrata, vratio im stanove i lokale!

Politika -

Senić, Dulić, Šapić i Elezović više ne strahuju da će njihov bivši šef prodati nepokretnosti koje su založili zbog duga

Bivši lider DS Dragan Đilas ne gazduje više stanovima svojih bivših stranačkih saboraca, jer je, prema saznanjima Kurira, skinuo hipoteku sa svih nekretnina koje su oni založili zbog ogromnog duga partije.

- Bivši funkcioneri DS koji su založili svoje stanove i lokale sada su odahnuli, jer ne moraju više da strepe da će ih zbog prebijanja stranačkih dugova izgubiti. Oni su do sada zavisili od Đilasove milosti, ali je ispalo da je on održao reč koju je dao kad je otkupljivao dug demokrata i praktično im je oslobodio nekretnine.Obaveštenje iz katastraOvih dana svi oni dobijaju izvršna rešenja o tome i dočekali su ih kao lepu vest - otkriva naš izvor.Đilas juče nije odgovarao na naše pozive, ali su nam ovu informaciju potvrdili gotovo svi kojima je on, odnosno njegova firma „Multikom“ držala hipoteku nad glavom, a među njima su Oliver Dulić, Aleksandar Šapić, Dušan Elezović, Aleksandar Senić...

- Tačno je da je skinuta hipoteka sa stana mog brata. Stiglo nam je obaveštenje iz katastra. Čuo sam da su i svi ostali koji su sa mnom založili svoje nekretnine oslobođeni hipoteke, ali nisam proveravao. Nisam iznenađen, jer je Đilas zapravo održao obećanje. „Multikom“ će sada svoj dug naplatiti od DS ili će ga oprostiti, nema trećeg rešenja - objasnio nam je Senić, koji je u međuvremenu izašao iz DS, boravio malo u SDS, a sada je član SNS.Dug 50 milionaŠapić nije negirao da se oslobodio hipoteke nad lokalom koji je prethodno založio za sada već bivšu stranku, ali je poručio da je to njegova privatna stvar.

- Od prvog dana sam smatrao da je to što sam uradio moja privatna stvar i nikad nisam iznosio ništa u vezi s tim u javnost. I dalje tako mislim, jer me niko nije bio po ušima da to uradim - rekao nam je Šapić.Dragan Đilas i dalje čeka da od bivše stranke naplati oko 50 miliona dinara, što je iznos duga koji je njegovo preduzeće „Multikom“ u oktobru prošle godine otkupilo od DS.K. B. - I. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track