DJB: Povećani apetiti koalicionih partnera SNS-a sprečavaju formiranje nove vlade
Foto: Nebojša Mandić

Povećana cena vlasti

DJB: Povećani apetiti koalicionih partnera SNS-a sprečavaju formiranje nove vlade

Politika -

BEOGRAD - Pokret Dosta je bilo kritikovao je danas mandatara Aleksandra Vučića zbog toga što još ne zna kada će biti formirana nova Vlada Srbije, i ocenio da je to posledica gubitka apsolutne parlamentarne većine na izborima i naraslih apetita manjih koalicionih partnera.

- Madatar Vučić ponovo ne zna kad će biti formirana Vlada Srbije. Kaže, najverovatnije do 17. avgusta "kad zasedaju direktori MMF". Pre toga je rok bio "sastanak u Parizu", a pre toga "posle posete Si Đinpinga", a pre toga "mora pre posete Si Đinpinga" - navodi se u saopšenju "Dosta je bilo".

Taj pokret je naveo da od većine od 131 poslanika, Vučićeva SNS ima "samo" 98 poslanika i da je to jedan od razloga odlaganja.

- Mada ni tih 98 nisu svi njegovi, već ima i "Tominih". Gubitkom apsolutne većine na izborima, apetiti armije malih koalicionih partnera su porasli i cena vladanja u osiromašenoj Srbiji je postala mnogo veća. Da bi kupio vreme, mandatar je medijima dobacio temu na koliko strana će taj ekspoze napisati. I sad se svi bave površnim stvarima o broju strana ispisanih mandatarevom "vrednom' rukom" i uključuju štoperice da bi znali koliko dugo mandatar neće ići u toalet. Prva verzija je bila 120 strana, pre neki dan je izlicitirano na 200 strana i pet sati čitanja ekspozea - dodaje "Dosta je bilo".

Foto: FoNet
Foto: FoNet

Pokret ocenjuje da iz prethodnog ekspozea, koji je trajao tri sata, skoro nijedno obećanje nije ispunjeno.

- Vučić nema siguran oslonac ni samouverenost koju glumata. Da ima, bio bi mnogo ležerniji i opušteniji i ne bi imao konstantnu potrebu za praznim scenskim efektima. Mandatar je veoma nesiguran i zabrinut čovek koji ne zna šta da radi. Pozivamo mandatara da prestane da se prenemaže i da što pre dostavi svoj ekspoze i Skupštini i javnosti, i to namanje sedam dana pre zasedanja Skupštine, da bi rasprava bila kompetentna i pripremljena - navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track