DOBIO NA SUDU: Gašić mora da plati 200 000 dinara odštete Draganu Šutanovcu
Foto: Zorana Jevtić

Presuda Prvog osnovnog suda

DOBIO NA SUDU: Gašić mora da plati 200 000 dinara odštete Draganu Šutanovcu

Politika -

BEOGRAD - Prvi osnovni sud u Beogradu presudio je da funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Bratislav Gašić mora da plati 200.000 dinara predsedniku Demokratske stranke (DS) Draganu Šutanovcu zbog povrede časti i ugleda tvrdnjom da je Šutanovac prisluškivao nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Gašić će pored materijalne naknade Šutanovcu morati da plati i troškove parničnog postupka.

Bratislav Gašić je u vreme kada je bio ministar odbrane dao intervju u kojem je tvrdio da je Šutanovac, kao ministar odbrane 2009. godine, kupio uređaj za prisluškivanje bez znanja VBA, kojim je prisluškivao svoje kolege, među kojima i tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Foto: Dragana Udovičić, Aleksandar Jovanović
Foto: Dragana Udovičić, Aleksandar Jovanović

On je optužio Šutanovca i da je rasprodavao imovinu Vojske Srbije i to partijski podobnim ljudima, prijateljima, rođacima i kumovima.

DS ističe da je ovo samo jedna u nizu presuda koje je Šutanovac dobio na sudu. Lider demokrata je oslobođen sumnji da je želeo da prikrije imovinu. Dobio je sudske sporove sa Nikolom Virijevićem, nekadašnjim funkcionerom socijalista Dobrivojem Budimirovićem Bidžom koji je tvrdio da je Šutanovac bio telohranitelj u Jugoslovenskoj levici, dok je poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta osuđena na novčani iznos zbog neistinitih tvrdnji o Šutanovcu iz 2008. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track