DOBRODOŠLICA AMERIČKOM AMBASADORU: Mihajlović i Skat o poboljšanju poslovnog ambijenta u Srbiji
Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Saradnja

DOBRODOŠLICA AMERIČKOM AMBASADORU: Mihajlović i Skat o poboljšanju poslovnog ambijenta u Srbiji

Politika -
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Kajlom Skatom o poboljšanju poslovnog ambijenta u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlović je poželela dobrodošlicu novom ambasadoru i istakla da je jedan od prioriteta Vlade izgradnja infrastrukture, gde se pored započetih projekta u Srbiji, priprema i realizacija projekata od regionalnog značaja.

U prvom susretu od preuzimanja nove dužnosti, Skot je pohvalio doprinos koji je Mihajlović dala sprovođenju reformi u Srbiji i razvoju bilateralne saradnje i dodao da očekuje da će uspešna saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

On je rekao da je upoznat sa nedavnom posetom inspekcije vazduhoplovnih vlasti SAD aerodromu “Nikola Tesla”, kao deo provere ispunjenosti bezbednosnih uslova i dodao da je uspostavljanje direktnih letova dobra vest za Srbiju.

Skot je ocenio da postoji prostor za povećanje ekonomskih aktivnosti američkih kompanija u Srbiji i dodao da povećanje investicija najviše zavisi od stvaranja povoljnog ambijenta za ulaganje.

Kako je naveo, to između ostalog uključuje transparentne i efikasne procedure izdavanja dozvola, kvalitetnu infrastrukturu, predvidiv poreski sistem, što su oblasti u kojima Srbija već beleži određena poboljšanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track