DOGORELO Dačić: Ružiću, smiri se, ili letiš iz SPS!
Foto: Zorana Jevtić

Šef izbacuje prgavog socijalistu

DOGORELO Dačić: Ružiću, smiri se, ili letiš iz SPS!

Politika -

Dačić potpredsedniku stranke jasno stavio do znanja da je dobio poslednju šansu i da više ne izleće s provokacijama

Potpredsednik socijalista Branko Ružić na korak je od izbacivanja iz partije, saznaje Kurir.Naš izvor iz SPS otkriva da je Ružić direktno od stranačkog šefa Ivice Dačića dobio svojevrsni ukor pred isključenje, jer je izazvao pravi zemljotres u vladajućoj koaliciji zbog izjave da mu je cilj da se bori protiv najjačeg u zemlji, odnosno premijera Aleksandra Vučića.Razgovor u četiri oka- Ružić se zasad provukao. Dačić mu je jasno stavio do znanja da mu je ovo poslednja šansa i da će naglavačke leteti iz SPS ako napravi i najmanji faul - kaže naš sagovornik blizak vrhu SPS.I sam lider socijalista juče nam je rekao da razmišlja o rokadama.- Ako se ovo nastavi, biće kadrovskih promena. Nisam još stigao da razgovaram s Ružićem u četiri oka, ali planiram svakako - izjavio je Dačić.Primirio seRužić je i juče nastavio da ćuti, pa nije odgovarao na naša pitanja o eventualnoj smeni ili isključenju. Nijedan organ SPS još nije raspravljao o „slučaju Ružić“, a Novica Tončev, koji je kao član Predsedništva prošao stranačko disciplinovanje, kaže za naš list da očekuje da i „krivci“ za nove potrese budu tretirani isto.

- Očekujem da se svi koji su davali izjave poslednjih dana isto pojave pred Statutarnom komisijom kao što sam se ja pojavio. Mislim na sve koji su bili na tom sastanku čiji sastav naš statut ne poznaje. Prema Statutu, SPS ima predsednika, glavni odbor, izvršni odbor i predsedništvo, a to beogradsko ili mini predsedništvo naš statut ne poznaje - poručio je Tončev.

Vučić podbada lidera SPSDAČIĆ SE BOJI OSTAVKEI premijer Vučić je juče imao pošalice na račun ostavki u SPS.- Ivica Dačić se uvek brine da mu neko ne podmetne ostavku, pa zato nije potpisao ni sporazum sa slovenačkim kolegom posle zajedničke sednice dve vlade. To što Ivica nije potpisivao ovde, to je zato što ne može brzo da pročita, a uvek brine da mu neko ne podmetne ostavku, zato je on sve spremio ranije i doneo fasciklu i samo potvrdu o tome da je uručio dokumenta svom slovenačkom kolegi - našalio se Vučić u Palati Srbija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track