DOGOVOR RADULOVIĆA I ŠUTANOVCA: DJB i DS se same dogovoraju o predsedničkom kandidatu
Foto: Fonet

DOGOVOR RADULOVIĆA I ŠUTANOVCA: DJB i DS se same dogovoraju o predsedničkom kandidatu

Politika -

BEOGRAD) - Lideri pokreta Dosta je bilo (DJB) i Demokratske stranke, Saša Radulović i Dragan Šutanovac, odlučili su da bojkotuju sastanke malih opozicionih stranaka i da se prvo međusobno dogovore oko zajedničkog predsedničkog kandidata.

Kako se navodi, prvi zvanični sastanak opozicije u petak o predsedničkim izborima prošao je neslavno, a ni predstojećem, najavljenom za 20 dana, ne smeši se bolja sudbina. U prvoj rundi razgovora nije učestvovao pokret DJB, a na sledećoj neće biti ni demokrata.Radulović je rekao da će na temu jedinstvenog kandidata razgovarati samo sa DS, jer su to dve najveće opozicione stranke, a "kad ti razgovori budu završeni, moći ćemo da pričamo i sa manjim strankama i o kandidatu i o svemu ostalom".

"Kad kandidat bude izabran, možemo da sednemo sa još 15 drugih i razgovaramo o svemu", kazao je on.Prvi sastanak je bio "nejasan, bez definisanog dnevnog reda i utisak mi je da su male stranke htele da izazovu neki marketinški efekat", rekao je Radulović.

Šutanovac je najavio da DS neće prisustvovati sastancima na kojima će tema biti zajednički kandidat za predsednika Srbije."DS je prihvatila da učestvuje u razgovorima u kojima je bilo reči o fer izborima i kontroli izbornog procesa", rekao je Šutanovac.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja