DOK RASTE TENZIJA: Rama se sastao sa predstavnicima Alijanse za budućnost Kosova
Foto: Ap

Premijer Albanije

DOK RASTE TENZIJA: Rama se sastao sa predstavnicima Alijanse za budućnost Kosova

Politika -

PRIŠTINA - Premijer Albanije Edi Rama sastao se danas u Prištini sa predstavnicima Alijanse za budućnost Kosova.

On je naveo da je hapšenje Ramuša Haradinaja u Francuskoj bilo nepotrebno i da je ovo početak zajedničkog rada vlada Kosova i Albanije kako bi se "izbrisali spisakovi ljudi sa poternica iz vremena koje pripada prošlosti".

“Ono što želim da naglasim je da je neophodno da proces protiv Ramuša Haradinaja što pre dobije epilog koji svi mi želimo. Ovo nije kraj nego početak zajedničkog rada Vlade Kosova i Vlade Albanije, kao i naših institucija. Svi ćemo raditi na tome da nestanu liste naloga iz jednog prošlog vremena koje se pojavljuju sa vremena na vreme, i podsećaju nas na prošlost”, rekao je premijer Albanije.

VUČIĆ O ZAOŠTRENOJ SITUACIJI NA KOSOVU: Zabrinut sam, ali učinićemo sve da sačuvamo mir!

UŽIVO DRAMATIČNO OKO KOSOVA: Žandarmerija krenula na jug Srbije, karabinijeri na ulicama Mitrovice

EPISKOP TEODOSIJE: Srbi su u strahu od novih nereda! Policija ne može da ih zaštiti!

“To nas obavezuje da nastavimo zajednički rad svim demokratskim i mirnim sredstvima, da učinimo prošlost nepovratnom i našoj deci pružimo budučnost koju zaslužuju”, zaključio je premijer Albanije.

Kako je planirano, Edi Rama bi popodne trebalo da se sastane sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i premijerom Isom Mustafom.

Poseta Edija Rame dolazi u trenutku porasta tenzija na relaciji Priština-Beograd i samo dan nakon, kako se tvrdi, propale runde razgovora u Briselu.

(RTK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track