ĐORĐE VUKADINOVIĆ O NAPADIMA NA KURIR Pink i Informer direktno stali na stranu Mila Đukanovića!
Foto: Fonet

Politički analitičar

ĐORĐE VUKADINOVIĆ O NAPADIMA NA KURIR Pink i Informer direktno stali na stranu Mila Đukanovića!

Politika -
Žalosno je što su većina srpskih medija, što nije dobro i nije normalno, stali direktno ili indirektno na stranu režima Mila Đukanovića - komentariše poznati politički analitičar Đorđe Vukadinović

Politički analitičar Đorđe Vukadinović smatra da je jedino Kurir, za razliku od skoro svih ostalih medija u Srbiji objektivno izveštavao o događajima u Crnoj Gori. Drugi su, kako je rekao direktno ili indirektno bili na strani režima Mila Đukanovića.

- Ja imam primedbe na izveštavanje skoro svih srpskih medija, veće ili manje, ali u konkretnom slučaju mislim da je ono kako je Kurir konkretno pratio događaje u Crnoj Gori, manje-više, na liniji kako bi mediji u Srbiji trebalo da prate događaje u bliskom susedstvu, i tako važnoj zemlji za Srbiju kao što je Crna Gora - izjavio je Vukadinović komentarišući napade TV Pink i Informera zbog izveštavanja sa demonstracija u Crnoj Gori.

On je ostavio pravo da svako ima svoju uređivačku politiku koja može da bude "naklonjena, manje ili više, jednoj ili drugoj političkoj opciji".

-U tom smislu rekao bih da je poslednja stvar za koju bi trebalo kritikovati Kurir to izveštavanje o Crnoj Gori. Čak, naprotiv! Mislim da je to jedna od svetlijih tačaka u uređivačkoj politici te novine. Žalosno je što su većina srpskih medija, ja kažem mnogih, bili potpuno drugačijeg stava i držanja kada su ovi događaji u pitanju. Ili su ih potpuno ignorisali, što nije dobro i nije normalno, ili su, pak, stali direktno ili indirektno na stranu režima Mila Đukanovića - komentariše naš sagovornik.

EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja