ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Umesto zajedničkog kandidata, opozicija da traži regularne izborne uslove
Foto: Stefan Jokić

Vlast šešelju namerno diže rejting

ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Umesto zajedničkog kandidata, opozicija da traži regularne izborne uslove

Politika -

BEOGRAD - Umesto euforije u traganju za zajedničkim kandidatom na predsedničkim izborima, opozicija bi morala da se dogovori o principijelnim stvarima i zajednički nastupi radi stvaranja regularnih izbornih uslova, izjavio je FoNetu narodni poslanik Đorđe Vukadinović, koji smatra da su evropske integracije Srbije na slepom koloseku.

Vukadinović je ocenio da, mimo toga, možete imati kandidata kojeg god hoćete, jednako će proći. A opoziciji je stalo da traži spasitelja, ukazao je Vukadinović, koji smatra da nema tog izbavitelja koji će u ovakvim okolnostima to da uradi, jer vlast stalno proizvodi beskrajni spisak kandidata, koji se kandiduju i samokandiduju.

Vlast tim kandidaturama, prema rečima Vukadinovića, pokušava da napravi farsu i obesmisli predsedničke izbore, da bi onda iz te "šume" kandidata u drugi krug ušli njihov kandidat i kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj.

Foto: Stevan Jokić
Foto: Stevan Jokić

Vukadinović objašnjava da bi to bio alibi premijeru i lideru Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću da se Zapadu predstavi kao neko ko je brana protiv nacionalizma i ekstremizma i tako na predsedničkim izborima dobije podršku za svog kandidata ili, eventualno, sebe lično.

U ovom trenutku, Vučić više radi na tome da podigne rejting Šešelju, ne zato što ga voli, nego što mu odgovara, rekao je Vukadinović.

On smatra da Vučić, preko režimskih medija, već godinu - dve sistematski "ubija" imidž i rejting Tomislava Nikolića, da bi mu verovatno u nekom trenutku pokazao rezultate istraživanja i rekao da, zbog malog rejtinga, neće pobediti.

Foto: Beta
Foto: Beta

Rejting Nikolića jeste niži, ali nije toliko nizak kako pokazuju ove ankete koje se pojavljuju u medijima, konstatovao je Vukadinović, ukazujući da su drugi koji se kandiduju ili samokandiduju relativno slabi.

Zato svako onaj koga SNS podrži ide u drugi krug, predvideo je Vukadinović, koji nije isključio ni mogućnost da se i sam Vučić kandiduje za predsednika Srbije.

Da prethodno pusti Nikolića i druge kandidate da se međusobno "ubijaju", pa da u nekom trenutku kaže kako on ne bi, ali ga eto mole stranka i prijatelji iz sveta, obrazložio je Vukadinović.

Foto: Beta
Foto: Beta

On misli da Vučić, ipak, to neće učiniti, ali smatra da je moguće ako opozicija "proizvede" zajedničkog kandidata.

Prema oceni Vukadinovića, opozicija teško može nešto da napravi u sadašnjim političkim i medijskim uslovima, "sa ovakvom malignom vlašću koja kontroliše sve pore".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track