(VIDEO) DOS HTEO SLOBU DA SKLONI U MOSKVU: Ovo je najmračnija tajna 5. oktobra!

EKSKLUZIVNO: Lider SPS Ivica Dačić prvi put o tajnom dilu bivše vlasti i Miloševića

(VIDEO) DOS HTEO SLOBU DA SKLONI U MOSKVU: Ovo je najmračnija tajna 5. oktobra!

Politika -
ZAVERA: Plan tadašnje vlasti bio da Miloševića zaštite od optužnice za ratni zločin i skinu odgovornost sa sebe. U ime DOS tajne pregovore vodio Nebojša Čović, a predstavnik SPS bio Zoran Baki Anđelković

BEOGRAD - Vlada DOS pokušala je da spase bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića iste noći kada ga je svrgla s vlasti, oktobra 2000., ponudivši mu da ga sklone u Moskvu, gde mu „niko ne bi mogao ništa“! Posle punih 16 godina zataškavanja, ova najmračnija tajna 5. oktobra konačno je otkrivena, a o svim detaljima ovog „tajnog dila“, ko su bili pregovarači i koja je u svemu tome bila uloga velikih sila za Kurir ekskluzivno svedoči Ivica Dačić, tada portparol SPS.

Iako je narod bio željan pravde koju mu je DOS obećao, tvrdeći da će Milošević i njegova porodica odgovarati pred sudom za sva navodna nedela koja su počinili, čelnici nove vlasti u tajnosti su pregovarali sa bivšim predsednikom SRJ i sa Rusijom!

Odbio ponudu

Još bi bio živ- Verovatno. I možda bi se već vratio.Podsetimo, bivši predsednik Srbije uhapšen je aprila 2001. godine u Beogradu, a 28. juna, na Vidovdan, preko Tuzle je avionom prebačen u Haški tribunal. Umro je 11. marta 2006. godine u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, ne dočekavši kraj suđenja.

Biznis Mira Marković Marko Milošević se snašli DRŽE NOĆNE KLUBOVE U MOSKVIKurir je već objavio da Marko Milošević u Moskvi i zemljama bivšeg SSSR drži više ekskluzivnih restorana i noćnih klubova, od čega izdržava sebe i majku Mirjanu Marković. Između ostalog, drži poznati moskovski noćni klub „Garaža“ i luksuzni restoran „Siksti“, u koji često dolaze političari, sportisti i pevači iz Srbije. Žive u elitnom delu Moskve, Rubljovci, koji je poput Senjaka i Dedinja. Marko je pobegao u Rusiju 6. oktobra 2000, nekoliko sati posle svrgavanja njegovog oca s vlasti, dok je supruga Mirjana Marković put ruske prestonice krenula februara 2003.

Mira Marković Slavici Ðukić„A ŠTO TI NE IDEŠ U RUSIJU?“Dačić tvrdi da su i pojedini članovi porodice Miloševića smatrali da nisu krivi ni za šta i da nema razloga da beže.- To mi je pričala Slavica Ðukić Dejanović, koja je upravo o tome razgovarala sa Mirom Marković. Na Slavičino pitanje što ne idu, Mira je odgovorila: „Što ti ne ideš u Rusiju?“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track