DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Svi da dignu glas protiv velike Albanije
Foto: Promo

Lider JS poručio

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Svi da dignu glas protiv velike Albanije

Politika -

JAGODINA - Povodom sve oštrije retorike albanskih političara koji se iz dana u dan pozivaju na stvaranje velike Albanije, lider JS Dragan Marković Palma je uoči odlaska u Grčku poručio da "Srbija i Grčka imaju zajedničkog protivnika" i da su to "Albanci koji žele da naprave Veliku Albaniju".

- Srbija i Grčka imaju, neću reći zajedničkog neprijatelja, ali zajedničkog protivnika, a to su Albanci koji žele da naprave Veliku Albaniju i da otmu KiM, deo Makedonije, deo Crne Gore i deo Grčke. Saradnja onih zemalja koje imaju za protivnika Albance, mora da bude na mnogo većem nivou. Ne možemo da ne kažemo da nije dovoljno to što smo mi i Grci prijateljski i bratski narod, već moramo zajedno da podignemo svoj glas protiv poruka Ramuša Haradinaja, Edija Rame i Albanaca sa juga Srbije. Moramo zajedno da rešavamo sve probleme i ne smemo da ćutimo i da nam prete oni koji su proterali Srbe sa KiM - rekao je Marković povodom odlaska delegacije grada Jagodine u Grčku.

- U Olimpijskoj regiji, u Paraliji i Solunu, od 25. do 30. maja boraviće u organizaciji Skupštine grada Jagodine, a o trošku donatora, delegacija od 400 članova. Zahvaljujući donatorima nijedan dinar za ovu svrhu nije otišao iz budžeta grada Jagodine. U delegacij su pčelari, koji će obići najvećeg pčelara u oblasti Paralije i najveći market za opremu za pčelarstvo. Zatim vlasnici STR radnji, koji će obići jednu velikoprodaju, poljoprivrednici - vlasnici plastenika, koji će obići najvećeg proizvođača voća i povrća pod plastenicima u tom delu Grčke. U delegaciji su i vaspitači iz vrtića koji će obići vrtiće u okolini Paralije i prvi put su sa nama i vatrogasci. U delegaciji su i studenti Fakuleta pedagoških nauka iz Jagodine, odbornici Skupštine grada Jagodine i privrednici koji će obići jednu ili dve velike fabrike - rekao je Marković.

On je naglasio da će politička delegacija imati nekoliko sastanaka sa grčkim funkcionerima u Solunu.

- I ovo putovanje kao i sva do sada ima za cilj jačanje ekonomske saradnje, povećanje proizvodnje, kako bi naši privrednici zapošljavali nove radnike. Kada se vratimo očekujte lepe vesti - rekao je Marković.

Sanja Đurić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Poslušajte poruku majke čiji se sin obesio zbog nasilnika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track