DRAMA GENERALA DIKIĆA Brat za Kurir: Moj Bata ima rak! Išao je na Ostrog da se moli za zdravlje
Foto: Dado Djilas

Brat Bratislava Dikića za Kurir

DRAMA GENERALA DIKIĆA Brat za Kurir: Moj Bata ima rak! Išao je na Ostrog da se moli za zdravlje

Politika -

Počeo je štrajk glađu, ne znam da li će da preživi, operisani su mu jezik i grlo, a zbog hapšenja će da tuži Crnu Goru, kaže Dragan Dikić

Dragan Dikić, rođeni brat Bratislava Dikića, bivšeg komandanta Žandarmerije koji je uhapšen u Crnoj Gori, kaže u razgovoru za Kurir da njegov brat nije terorista, već teško bolestan penzioner. Takođe, on najavljuje da će njegov brat zbog svega što je preživeo u poslednja tri dana tužiti Crnu Goru!Dikić na početku razgovora odbacuje svaku povezanost njegovog brata s terorizmom i kaže da je on iskorišćen u dnevnopolitičke svrhe.

- Moj brat je bolestan i u penziji, bolestan je od karcinoma. Operisani su mu koren jezika i grlo. Odbio je zračenje i hemoterapiju, leči se alternativnom medicinom - lekovima na bazi bilja i ide u manastire. Čovek je pošao da traži pomoć, po molitvu za zdravlje u manastir Vasilija Ostorškog. Verovatno su iskoristili priliku da ga nameste. To što pričaju da je uzeo pare, to sto posto nije tačno. On je previše bolestan da bi razmišljao o tome - kaže Dragan Dikić.Vlast ga iskoristilaNe zna, dodaje, s kim je njegov brat krenuo put manastira jer je previše bolestan da bi vozio sam.- Verujem da je pošao u manastir i pozvao nekog od prijatelja iz Crne Gore da se vide. On je bio komandant Žandarmerije, ima kontakte. Verovatno je pozvao nekog da ga pita da li može da mu pruži podršku - da ode do Ostroga, i onda su to iskoristili da bi digli prašinu. Vidite i sami da su hapsili ljude od po 60 godina, čak su i neki monasi uhapšeni.Dikić, koji je odmah po hapšenju počeo štrajk glađu i žeđu, to je uradio, dodaje, iz revolta.- On je bolestan i počeo je štrajk glađu, ne znam uopšte da li će preživeti. Čuli smo se s njegovim advokatom. On je teško bolestan, to svi znaju. Kakav crni terorista, on je na izmaku snage. E sad, ko je to iskoristio... Vidi se da je iskoristila aktuelna vlast u Crnoj Gori.On ističe i da će zbog svega tužiti državu Crnu Goru.- Pa naravno da će da tuži. Ovo je strašno.Zatečeni hapšenjemDragan Dikić kaže da su svi u porodici bili zaprepašćeni.- Svi smo pod stresom, u depresiji. Deca ne idu u školu. Zamislite, čovek koji je bolestan od karcinoma, operisan, kome su rezultati bili loši pre mesec dana, pokušava da stigne do manastira, hvata se za slamku spasa da preživi, a piše se da je terorista - kaže Dragan Dikić.Bratislavu Dikiću je sa još 20 državljana Srbije uhapšen na dan izbora u Crnoj Gori zbog sumnje da su spremali teroristički napad, pokušaj državnog udara i ubistvo Mila Đukanovića.

Crna Gora posle izboraMILO PRAVI PAKT S OPOZICIJOM?Politički analitičari u Crnoj Gori ocenjuju da ukoliko DPS Mila Đukanovića formira većinu samo sa socijaldemokratama (SD) i strankama manjina, nova vlada će teško obezbediti stabilnost potrebnu za nastavak reformi u pregovorima sa EU. Zbog toga, navode, ne treba isključiti mogućnost da ponudi koaliciju i nekoj od opozicionih stranaka. S druge strane, iz Demokratskog fronta juče su poručili da su spremni da podrže manjinsku vladu, u nameri da se razvlasti DPS, ali neće učestvovati u njoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track