A TEK STUPIO U DIPLOMATIJU DRAMA U MOSKVI Rusi trovali Vuka Jeremića, a Ameri ga spasavali!
Foto: Fonet

Završio na reanimaciji

A TEK STUPIO U DIPLOMATIJU DRAMA U MOSKVI Rusi trovali Vuka Jeremića, a Ameri ga spasavali!

Politika -
Vuk Jeremić, nekadašnji šef srpske diplomatije, imao je veoma gorku epizodu u Moskvi kada je zbog trovanja završio u američkoj bolnici na reanimaciji!

"Do danas ostaje nepoznata epizoda s njegovim trovanjem u Moskvi, kada je jedva izvukao živu glavu. To je mogao da bude ozbiljan međudržavni skandal jer je Vuk bukvalno u reanimaciji doveden u američku bolnicu, a Tadić često, ne zna se da li u šali ili ne, voli da kaže kako je tu doživeo stokholmski sindrom, odnosno zaljubio se u svoje trovače", piše u Nedeljniku.

Prema saznanjima, osim Tadića, o trovanju u Moskvi često je pričao i sam Vuk Jeremić, koji se prijateljima poverio da iza svega stoje Rusi.

"On je u tom momentu bio tek postavljen za ministra spoljnih poslova, a dok je bio Tadićev savetnik, bio je poznat kao zagovornik NATO. Zato je, kada mu se to desilo, bio ubeđen da su Rusi hteli da ga otruju. Pričao je često u krugu prijatelja da mu je naglo pozlilo dok je boravio u Moskvi i da je završio u američkoj bolnici. On naravno nije imao toksikološke nalaze koji bi potvrdili namerno trovanje i sve je ostalo na njegovim sumnjama. Jeremić ni danas ne može da zna da li se tada samo otrovao hranom ili je nešto drugo u pitanju", priča izvor iz diplomatskih krugova.

(Alo/Nedeljnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track