DRAMATIČNO UPOZORENJE BEZBEDNOSNIH SLUŽBI UOČI VUČIĆEVE POSETE U Sarajevu se sprema repriza Potočara
Foto: AP

Operativni podaci alarmantni

DRAMATIČNO UPOZORENJE BEZBEDNOSNIH SLUŽBI UOČI VUČIĆEVE POSETE U Sarajevu se sprema repriza Potočara

Politika -

Više udruženja ratnih veterana u Bosni i Hercegovini planira da tokom sutrašnje posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu izazove nerede, pokazuju operativni podaci službi bezbednosti dveju zemalja.

Srpski bezbednjaci dobili su informacije od službi iz regiona da bi u Sarajevu, gde će Vučić prisustvovati Samitu premijera zemalja Zapadnog Balkana, mogao da se dogodi scenario sličan onome iz Potočara iz jula 2015.

Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Bezbednosne službe u Srbiji dobile su, navodi se, ozbiljna upozorenja da će pojedine bošnjačke nevladine organizacije i udruženja ratnih vetarna pokušati da iskoriste ogromno nezadovoljstvo Bošnjaka zbog nedavne odluke Međunarodnog suda pravde da odbaci zahtev za reviziju presude protiv Srbije.

Iako je ova poseta označena kao visokorizična, Vučić ne namerava da odustane od puta, mada je upoznat sa informacijama vezanim za bezbednost.

Dragan Mektić, Foto: Fonet
Dragan Mektić, Foto: Fonet

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić rekao je tom listu da će tamošnje policijske i bezbednosne agencije učiniti sve što je u njihovoj moći da se spreči repriza mučnih scena iz Potočara od pre dve godine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SLUŽBE ČUVAJU SRBE OD HARADINAJA

(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja