DRUGARI: Marjan Rističević predsednik skupštinske grupe prijateljstva sa Vatikanom
Foto: Zorana Jevtic

Zasedanje odbora za spoljne poslove

DRUGARI: Marjan Rističević predsednik skupštinske grupe prijateljstva sa Vatikanom

Politika -

BEOGRAD - Odbor za spoljne poslove Skupštine Srbije obeležio je manji incident, pošto su poslanice SRS Nataša Jovanović i DJB Jasmina Nikolić napustile sednicu, nezadovoljne time što je opozicija nije bila u prilici da na vreme predloži svoje kandidate za 62 poslaničke grupe prijateljstva, koje su danas konstituisane.

Jovanović i Nikolić tražile su da današnja sednica bude odložena kako bi se o predlozima rezgovaralo na sastanku šefova poslaničkih klubova, što predsedavajući, Žarko Obradović, nije prihvatio.

Marjan Rističević biće predsednik grupe prijateljstva sa Svetom stolicom.Kada je postalo jasno da predlozi opozicije neće biti prihvaćeni, Jovanović i Nikolić napustile su salu, ali je odbor i pored toga imao kvorum pošto je u njoj ostao poslanik DSS-a Đorđe Vukadinović.

Foto: FoNet/AP
Foto: FoNet/AP

Inače, poslanica SRS Nataša Jovanović tražila je da grupu prijateljstva s Rusijom vodi šef radikala Vojislav Šešelj, ali je za predsednicu te grupe izabrana Aleksandra Đurović iz SNS.

Od ostalih rešenja pažnju su privukli Dragomir i Milanka Karić koji će predvoditi grupe prijateljstva sa Belorusijom i Kazahstanom, Milovan Drecun, koji će biti na čelu grupe sa Zemljama podsaharske Afrike, Miroslav Lazanski sa Irakom, dok će Marjan Rističević biti predsednik grupe prijateljstva sa Svetom stolicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja