DRUGI MANDAT: Miloš Vučević ponovo izabran za gradonačelnika Novog Sada
Foto: Beta

DRUGI MANDAT: Miloš Vučević ponovo izabran za gradonačelnika Novog Sada

Politika -

NOVI SAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik Gradskog odbora SNS u Novom Sadu Miloš Vučević izabran je danas za gradonačelnika Novog Sada, što će mu biti drugi mandat na toj funkciji.

Odbornici Skupštine Novog Sada na današnjoj sednici, njih 52, glasali su za izbor Vučevića, protiv je bilo 22, a četiri listića su bila nevažeća.Za zamenika gradonačelnika izabran je Srdjan Kružević iz Jedinstvene Srbije (JS).

Za predstavnike Gradskog veća izabrani su u sferi finansija Aleksandra Radak, u oblasti saobraćaja Aleksandar Kravić, za sport i omladinu biće zadužen Ognjen Cvjetićanin, a Tihomir Nikolić za socijalna pitanja i brigu o porodici i deci.

U Gradskom veću radiće i Vladimir Stojković koji će biti zadužen za komunalne delatnosti, o urbanizmu i životnoj sredini brinuće Mira Radenović, a u oblasti zdravstva zadužen će biti Zoltan Horvat. Za obrazovanje će u Gradskom veću biti zadužen Vladimir Jelić, za privredu Milorad Radojević, za upravu i propise Milan Djurić, a za kulturu Dalibor Rožić.

Ponovonom izboru Vučevića za gradonačelnika prethodili su žestoki obračuni putem saopštenja za javnost izmedju SNS i Demokratske stranke koja nije podržala ovog jedinog kandidata.

U novosadskom parlamentu došlo je do preraspdele snaga, gde je sada zajedno sa SNS i Socijalističkom partijom Srbije (SPS) u vladajućoj većini i doskorašnji partner Demokratske stranke (DS), Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track