DS: Moramo da smenimo nesposobnu vlast u Novom Sadu!
Foto: Sladjana Stojanovic

Demokrate počele predizbornu kampanju

DS: Moramo da smenimo nesposobnu vlast u Novom Sadu!

Politika -
Demokratska stranka u Novom Sadu označila je danas početak predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore i predstavila svoj predizborni program za Novi Sad. Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke doc. dr Veljko Krstonošić, kandidat je te stranke za gradonačelnika Novog Sada.

Javnosti je predstavljen i „Tim za Novi Sad“, koji čine brojni profesori univerziteta, stručnjaci u različitim oblastima rada i stvaralaštva, članovi i prijatelji Demokratske stranke.

Prema Krstonošićevim rečima, prilikom izjašnjavanja Gradskog odbora o kandidatu za gradonačelnika, samo je on bio uzdržan. Tako nepodeljena podrška stranačkih kolega, obavezuje na potpuno angažovanje i odgovornost u predstojećoj kampanji koja će, smatra Krstonošić, biti vrlo teška za sve istinski opozicione stranke.

"Ovo je, zapravo, početak jednog teškog puta na koji polazi Demokratska stranka u Novom Sadu. Put jeste težak, ali će utoliko biti veće i naše zadovoljstvo kada stignemo do cilja. Naš cilj jeste da od našeg Novog Sada ponovo stvorimo dobro mesto za život. A da Novi Sad danas nije dovoljno dobro mesto za život – to svi vidimo i osećamo. Aktuelna, izrazito neuspešna i nestručna gradska vlast, nije kreirala i u potpunosti realizovala nijedan ozbiljan razvojni projekat. Završeni su neki poslovi koji su započeti u mandatu prethodne vlasti, ali onih velikih, zaista značajnih poduhvata, koji menjaju grad i život u njemu - nema ni u tragovima", rekao je kandidat DS za gradonačelnika.

Krstonošić je objasnio da je u izradi predizbornog program Demokratske stranke učestvovalo više od 300 ljudi, među kojima nekoliko desetina doktora nauka, profesora univerziteta i stručnjaka u različitim oblastima.

Foto: Slađana Stojanović
Foto: Slađana Stojanović

"U rešavanju ekonomskih problema u Novom Sadu treba poći od činjenice da je Novi Sad u proces tranzicije ušao kao izrazito industrijski grad sa velikim brojem fabrika u oblasti metalske industrije i da najveći broj tih fabrika nije opstao. Zato je neophodno definisati nov razvojni okvir, imajući u vidu položaj Novog Sada na saobraćajnim koridorima, mogućnosti revitalizacije industrije i razvoj zasnovan na znanju, mikro i malih preduzeća, te preduzetništva, kreativne industrije i turizma", rekao je Krstonošić.

Krstonošić je objasnio da je Demokratska stranka spremna da razgovara sa strankama, organizacijama i pojedincima u Novom Sadu s kojim deli iste vrednosti i s kojim može postići sporazum o zajedničkom političkom delovanju. U razgovorima o saradnji, međutim, ne može biti kompromisa o temeljnim opredeljenjima i principima koje zastupa Demokratska stranka.

"Razgovarati i sarađivati možemo s onima koji su spremni da poštuju i sprovode naša programska opredeljenja, koji neće ni pre ni posle izbora ulaziti u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i njenim satelitima, koji ne kupuju glasove na izborima i koji ne sarađuju s onima koju kupuju glasove“, rekao je Krstonošić.

"Prošlost ne možemo promeniti, ali je budućnost još u našim rukama! Zato pozivam sve one kojim je budućnost ovog grada na srcu i koji razumeju koliko bi pogubno za tu istu budućnost bilo ukoliko ovaj konglomerat stranaka i interesnih grupa nastavi da upravlja Novim Sadom još četiri godine. Nema ko drugi da sada smeni ovu nesposobnu i nasilnu vlast, ako to mi ne učinimo. I neće biti bolje prilike da se to uradi od predstojećih lokalnih izbora. Budućnost samo zajednički možemo sačuvati. Novosadski i demokratski", poručio je kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Novog Sada doc. dr Veljko Krstonošić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track