DS ukazala na nepravilnost u Kraljevu
Foto: Rojters

Vanredni izbori

DS ukazala na nepravilnost u Kraljevu

Politika -

BEOGRAD - U Kraljevu u Mesnoj zajednici Konarevo na biračkom mestu 98 tokom glasanja nađen je listić sa zaokruženom SNS, saopštila je Demokratska stranka (DS).

DS je navela da je njen član biračkog odbora uložio prigovor, i da je o slučaju obaveštena policija koja je došla na biračko mesto.

Inače, DS je danas ukazala na brojne nepravilnosti tokom glasanja na različitim biračkim mestima širom Srbije, a kao jedan od primera demokrate su navele i slučaj u Kovinu, kada su kako se navodi, u Mesnoj zajednici Deliblato članovi biračkog odbora tražili od birača da pokažu kako su glasali.

Prema navodima Demokratske stranke, u opštini Bač, kod sekretara Opštinske izborne komisije u kancelariji pronadjeno je oko 100 glasačkih listića za pokrajinske izbore. Na biračkom mestu 169 u Novom Sadu, na otvaranju izbora bilo je 400 glasačkih listića manje, iako je pre tri dana materijal koji je primljen bio na broju, o čemu je potpisan zapisnik, a u medjuvremenu nije smeo niko da ga dira, ukazali su iz DS-a.

Kako je navedeno, u Kruševcu su na biračkim mestima 82, 20, 21 "uhvaćeni popunjeni listići", a najavljeno je i da će uskoro biti dostupne fotografije, kao dokaz ove nepravilnosti. Kao jednu od nepravilnosti, DS je navela da je u selu Deronje na biračkom mestu 27 nedostajalo 90 listića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja