DSS-DVERI POSLE KONSULTACIJA: Predali smo Nikoliću dva zahteva
Foto: Zorana Jevtić

Izbor mandatara

DSS-DVERI POSLE KONSULTACIJA: Predali smo Nikoliću dva zahteva

Politika -

BEOGRAD - Predstavnici koalicije DSS-Dveri preneli su na konsultacijama predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću dva zahteva, da se stane na put izbornoj krađi i neragularnostima, izjavio je lider Dveri Boško Obradović.

Kako je dodao, ta koalicija će u parlamentu tražiti formiranje anketnog odbora koji bi utvrdio istinu o izbornom procesu, ali i promenu izbornog zakonodavstva, kako se izborne krađe ne bi ponavljale.

Drugi zahtev, kako je dodao, je da se mandat poveri nekom ko je manji evrofanatik od Vučića, navodeći da je i u samoj EU došlo do promena i da u njoj sada dominira skepticizam prema ovakvoj EU.

"Treba nam premijer koji je okrenut manje ka EU, a više ka Ruskoj federaciji", rekao je Obradović.

Predsednica DS S Sanda Rašković Ivić je podsetila na sporazum između tadašnjeg predsednika SNS i lidera DS S Vojislava Koštunice u kome su se obavezali da neće biti promena Ustava, kao i da će biti raspisan referendum o ulasku Srbije u EU i NATO.

"Mandatar uveliko govori o izmenama ustava, a o referendumu nema ni reči. Krajnje je vreme za referendum o pridruživanju EU", rekla je ona i dodala da se DŠ protivi svakoj promeni Ustava.Obradović je na pitanje da li će i u parlamentu reagovati kao na sednici RIK-a, rekao da će na nepravdu, krađe i lopovluke uvek da reaguje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track