ĆAMIL DURAKOVIĆ:Dodik i Grujičić se neće kititi mojim perjem, sa Vladom Srbije sam odlično sarađivao
Foto: Printscreen

Bivši načelnik Srebrenice poručuje

ĆAMIL DURAKOVIĆ:Dodik i Grujičić se neće kititi mojim perjem, sa Vladom Srbije sam odlično sarađivao

Politika -

Državni vrh Srbije obišao je danas radove na mostu "Bratoljub" u Ljuboviji, a uoči tok događaja bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković na svom Fejsbuk profilu osvrnuo se na uspešnu saradnju koju je za vreme svog mandata uspostavio sa Vladom Srbije rekavši da je upravo on postavio "čvrste temelje na kojima će se u budućnosti graditi dobrosusedski odnosi sa Srbijom".

U isto vreme Duraković je uputio i oštre kritike na račun sadašnjeg predsednika opštine Srebrenica Mladena Grujičića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, za koje je rekao da im neće poći za rukom da ono što je on postigao na planu pomirenja dva naroda, sada prepišu kao svoje zasluge.

- Moj četvorogodišnji mandat nije prošao u prosipanju besmislenih fraza kako i šta nešto treba uraditi već sam sve svoje reči s puno rada i truda pretvorio u neizbrisiva dela, što je krunisano Investiciono-razvojnom konferencijom Srebrenica 2015. To današnjoj opštinskoj garnituri na čelu sa Mladenom Grujičićem koji je pod dirigentskom palicom Milorada Dodika, ni najmanje nije svojstveno, niti će im ikad poći za rukom. Pokušaj da se i jedan i drugi pospu mojim perjem nikad im neće uspeti, jer će se i sutra, kada državni vrh Srbije bude obilazio radove na mostu "Bratoljub" u Ljuboviji, znati da sam baš ja bio taj koji je i tada učinio prve korake u povezivanju dva naroda, dve zemlje, i da sam ja bio taj koji je istinski uradio ono što oni nikad neće - napisao je Duraković.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas prilikom obilaska radova na mostu "Bratoljub" da podizanje mostova znači da "nismo digli ruke od sebe i najbližih".

- Važno je da spajamo obale, gradove, države, srpski narod, ali i Srbe i Bošnjake - izjavio je Vučić na mostu.

Podsetimo, premijer i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na poziv Durakovića na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici 2015. godine, a dvojica političara sastala su se potom i u Njujorku kada su govorili na panelu "Pomirenje i podeljena društva" u okviru "Klintonove globalne inicijative".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako će Vučić uhlebiti Nikolu Selakovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track