Đurić: Vlada Srbije ostaje uz svoj narod na Kosovu
Foto: Fonet

Obišao radove u Leposaviću koje finansira Vlada Srbije

Đurić: Vlada Srbije ostaje uz svoj narod na Kosovu

Politika -

LEPOSAVIĆ - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Vlada Srbije ostaje sa svojim narodom na KiM i nastavlja da sprovodi sve programe koje sprovodi i u drugim delovima Srbije.

Đurić je obišao radove na kružnom toku u Leposaviću koje finansira Vlada Srbije, otvorio višenamensko igralište Predškolske ustanove “Naša radost” u ovom gradu, za koje je Kancelarija za KiM izdvojila 2,2 miliona dinara. Đurić je u izjavi novinarima rekao da Vlada Srbije ostaje sa svojim narodom, da nastavlja da sprovodi sve programe koje sprovodi u drugim delovima zemlje i da će na KiM to raditi pojačanim tempom.

“Ako smo prisutni u svakom drugom kraju Srbije, ovde moramo da budemo duplo prisutniji i taj trend će biti nastavljen. To je politika Aleksandar Vučića i to je politika Vlade Republike Srbije”, rekao je Đurić.

Nakon otvaranja igrališta za jedan od tri vrtića u Leposaviću, koji pohađa oko 350 mališana, Đurić je poručio da su deca budućnost u koju treba ulagati i da je to budućnost u koju će Vlada Srbije nastaviti da ulaže. Mi u Srbiji započinjemo veliku obnovu svih ključnih infrastrukturnih objekata, rekao je Đurić i naglasio da je u prethodna 22 meseca Vlada Aleksandra Vučića uspela da pokrenu nešto što će Srbiju u narednih nekoliko godina pretvoriti u “ekonomskog tigra”.

To znači da će biti i više novca za ulaganja u vrtiće, škole, zdravstvene ustanove, puteve, kazao je Đurić i istakao da se i ovde na Kosovu i Metohiji svi programi koje Vlada Srbije sprovodi u drugim delovima zemlje sprovode i da će biti sprovođeni u potpunosti.

“To znači da ćemo i ovde na KiM ući u svaki vrtić i u svaku školu i svaku zdravstvenu ustanovu i baš kao i u drugim delovima zemlje renovirati, ustanove učiniti adekvatnim za priužanje usluga našem narodu da bi mogao da ostane i opstane”, kazao je on.

Direktorka Predškolske ustanove “Naša radost” u Leposaviću Olgica Barać zahvalila je direktoru Kancelarije za KiM na prisustvu i ulaganjima. "Kompimenti na račun našeg rada su podsticaj za naš još efektivniji, bolji i sadržajniji rad", rekla je ona. Đurić je sa sradnicima danas prisustvovao obeležavanju gradske i hramovne slave u Leposaviću, a otvorio je i prošireni kolovoz i parking prostor u ovom gradu, za čiju izgradnju je Kancelarija za KiM izdvojila 2,4 miliona dinara.

Đurić je u podne označio početak XIII Internacionalne atletske trke “Sveti Vasilije Ostroški – Leposavić 2016”. Liturgiji u manastiru Sv. Vasilija prisustvovao je i ministar Dalibor Jevtić, zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović, državni sekretar u Ministarstvu za rad Aleksandar Jablanović, predsednik Srpske liste Slavko Simić, predstavnici lokalne samouprave i drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track