EKSKLUZIVNO MIRA MARKOVIĆ ZA KURIR: SPS je izdao Slobodana!

Udovica bivšeg predsednika SRJ za naš list

EKSKLUZIVNO MIRA MARKOVIĆ ZA KURIR: SPS je izdao Slobodana!

Politika -

Miloševićeva udovica kaže da joj neće SPS određivati gde će on počivati

Mirjana Marković, udovica predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, rekla je u ekskluzivnom razgovoru za Kurir da je premeštanje Miloševićevog groba u Aleju velikana pitanje za porodicu, a ne za stranku.

Markovićeva još kaže da odavno nije u kontaktu ni sa kim iz Socijalističke partije Srbije, pa ni sa Milutinom Mrkonjićem, koji se toliko diči tim drugarstvom.Ne priča sa socijalistima- Prvi put od vas čujem za inicijativu da se Slobodanov grob premesti u Aleju velikana. To nije pitanje stranke, već porodice. O tome treba da se dogovorimo Marko, Marija i ja i niko drugi - kaže Markovićeva za naš list.Ona još dodaje da ni sa kim iz SPS nije razgovarala o tome da se grob njenog supruga premesti u Aleju velikana.- Niko iz SPS nije kontaktirao sa mnom tim povodom i ni sa kim od njih nisam u kontaktu - otkriva nekadašnja prva dama.Na pitanje zar nije u kontaktu sa Milutinom Mrkonjićem, počasnim predsednikom SPS, koji je u više navrata isticao kako je dobar sa porodicom Milošević, ona odgovara:- Sa njim nisam nekoliko godina (u kontaktu), a sa ostalima nisam bila nikad. Niko iz SPS nema moj broj telefona, jer sam ga promenila.Kada je reč o inicijativi da se Slobodanu Miloševiću podigne spomenik, što će sledećeg vikenda da zatraži upravo Milutin Mrkonjić, ona kaže da njen suprug već ima spomenik.- Mi smo mu podigli spomenik pre nekoliko godina. Moja deca i ja. Eno ga u Požarevcu - navodi Markovićeva.Da spomenik bivšem predsedniku SR Jugoslavije bude pak na nekom javnom mestu, kaže nije njena stvar.- To je stvar onih koji su zainteresovani za to. Ne mešam se u te stvari.Na konstataciju da je to inicijativa SPS, udovica Slobodana Miloševića ne krije razočanje u bivše partijske drugove njenog supruga koji su se tek sada setili da mu podignu spomenik:- Pre nekoliko godina, kada smo moja deca i ja podigli taj spomenik, niko nije došao.Na opasku da je bio neko iz SPS, verovatno Mrkonjić, Markovićeva kaže da ne zna.- Ne znam. Možda je i bio. Nemam pojma - kazala je ona.Otkačila ihTako je udovica bivšeg predsednika srušila sve nade socijalista, koji su hteli da posmrtne ostatke svog nekadašnjeg lidera prebace u Aleju velikana, a o čemu su i planirali da razgovaraju s njom.Podsetimo, Kurir je juče objavio da su pojedini funkcioneri SPS, posle izjave Ivice Dačića i Milutina Mrkonjića da Miloševiću treba podići spomenik, smislili da odu korak dalje - da izmeste kosti pokojnog predsednika Srbije i SRJ iz Požarevca u Aleju velikana.Hoće u AlejuMrkonjić je rekao da nije s Markovićevom razgovarao o tome i da ne zna da li neko od njegovih drugova jeste, ali da bi to za njega bilo zadovoljenje pravde.- Premeštanje posmrtnih ostataka bi za mene, socijaliste i srpski narod bilo zadovoljenje pravde, jer je on zaslužio da počiva u Aleji velikana. Ako do takvog predloga dođe, porodica je ta koja treba da da svoje mišljenje - kazao je počasni predsednik SPS.Uroš Šuvaković, član udruženja Sloboda, dodao je da Miloševiću, uz počasti koje treba da dobije kao državnik, pripada i penzija.- Treba da ima spomenik, ulicu i da se porodici isplati njegova penzija, koju mu ova država duguje od oktobra 2000, kada je podneo zahtev - poručio je Šuvaković.

Kako je sve počeloPAPIRI IZ TRIBUNALA

Predlog da Milošević dobije spomenik i ulicu u Beogradu usledio je pošto je u presudi Radovanu Karadžiću navedeno da nema dokaza da je Milošević odgovoran za etničko čišćenje i ratne zločine u BiH. Socijalisti su se odmah oglasili i poručili da Srbija ne sme, kao Zapad, da ćuti o presudi iz Tribunala, dok je Aleksandar Vulin, ministar za rad, otišao korak dalje i rekao da je to potvrda politike Slobodana Miloševića.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

TAJNA DOKUMENTA SAD: Milošević hteo da svrgne Karadžića preko Mladića

SLOBISTI RASTRGLI ZORANU MIHAJLOVIĆ: Dačiću, sredi je, ona je budala!

OTAC ZAKLAO BEBU: Žena mu govorila da dete nije njegovo!

TO JE MUŽ: Mile Kitić kupio ženi jahtu od 350.000 evra

SKANDALOZNO: Šabanov sin traži 20.000 evra da pljuje oca!

Ekskluzivno

MAGAZIN STARS SAZNAJE: Ceca i Mira se pomirile

Ceca spustila loptu i pozvala kumu

Novi Stars otkriva kako su se Ceca i Mira, nakon tri godine tišine, napokon pomirile.

Navodno, pare su bile razlog svađe, a kako se navodi, Ceca je prva spustila loptu i pozvala kumu...

Sve detalje potražite u današnjem poklon dodatku Stars.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track