EKSKLUZIVNO NENAD POPOVIĆ: Kurir otkrio ono o čemu ćute svetski mediji
Foto: Kurir

EKSKLUZIVNO NENAD POPOVIĆ: Kurir otkrio ono o čemu ćute svetski mediji

Politika -

Kurir je otkrio ono o čemu ćute evropski i svetski mediji, a to je da srpski narod na Kosovu i Metohiji živi u konstantnom strahu za svoju bezbednost - rekao je za Kurir Nenad Popović, Predsednik Srpske narodne partije.

- To je život u getu kakav ne postoji nigde u današnjoj Evropi. Poručujem Tačiju i ostalim šiptarskim teroristima da srpski narod neće dozvoliti da mu se dogodi novi pogrom na Kosovu i Metohiji kao sto se dogodio u martu 2004. godine - rekao je Popović.

On je istakao da prisustvo zvanične Srbije na KiM mora da bude veće i uočljivije, jer je to jedini garant bezbednosti Srba u južnoj pokrajini.

- Moramo da očuvamo nase institucije na Kosovu i Metohiji, da pružimo svu moguću podršku u sredstvima i logistici, kao i da držimo otvorene sve telekomunikacione i putne kanale koji nam obezbeđuju stalnu vezu sa našim sunarodnicima na KiM.

- Menjaju se odnosi u svetskoj politici, Rusija je nikad moćnija, uveren sam da dolaze bolji dani za Srbiju i srpski narod na KiM. U ovom trenutku je najvažnije da prekinemo primenu Briselskog sporazuma koji korak po korak ukida prisustvo i suverenitet Republike Srbije u njenoj južnoj pokrajini - rekao je Popović.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track