EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! STIŽU PUTINOVE ZVERI: Vučiću daje moćne migove i tenkove!
Foto: Reuters, Dimitrije Ostojić

Premijer ide u Moskvu 27. marta

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! STIŽU PUTINOVE ZVERI: Vučiću daje moćne migove i tenkove!

Politika -

Imamo odlične političke odnose, a predsednik Rusije je najvećim delom orijentisan na ekonomska pitanja, kaže predsednik srpske vlade

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom 27. marta, ekskluzivno saznaje Kurir od izvora iz vrha vlasti.Ovo će biti njihov deseti susret, a s jednim od najmoćnijih političara sveta Vučić će razgovarati i o vojno-tehničkoj saradnji dveju država.- Biće reči i o isporuci šest „migova 29“, 30 tenkova T-72 i 30 borbenih vozila. Nezaobilazne su i teme o unapređenju odnosa dve države, o investicijama, kao i rezimiranje onoga što je do sada postignuto - kaže naš sagovornik.

RASTE ODBRAMBENA MOĆ SRBIJE: Evo koje oružje nabavljamo od Rusa

Predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović kaže za Kurir da ova poseta šalje sliku o izbalansiranoj politici Srbije.- U trenutku predizborne kampanje jednako je važan Vučićev susret s Merkelovom, kao i s Putinom. Njima se šalje poruka i njom premijer želi da pokaže da ima i podršku i kapacitete za saradnju i sa Istokom i sa Zapadom, da vodi izbalansiranu politiku - napominje Joksimovićeva.Poslednji put Vučić se sastao s Putinom u maju prošle godine, ali je tada iz Vlade saopšteno da je u glavni grad Rusije otputovao u privatnu posetu.

Dragomir AnđelkovićLIČNA PODRŠKA PUTINAPolitički analitičar Dragomir Anđelković ukazuje na to da je specifično da se Putin u vreme kampanje sastaje s Vučićem.- Putin se vrlo retko sastaje sa stranim političarima u predizbornim kampanjama, i to ukazuje da Srbija uživa veliku podršku Rusije, ali i govori o unapređenju odnosa. Takođe, šalje se poruka i o velikoj ličnoj podršci Putina - smatra Anđelković.

Danijela Luković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track