EKSKLUZIVNO, OVO JE POSLEDNJE SLOBINO PISMO PRED SMRT: Braćo Rusi, pomozite, truju me!
Foto: Profimedia I Privatna Arhiva

Prvi put u javnosti

EKSKLUZIVNO, OVO JE POSLEDNJE SLOBINO PISMO PRED SMRT: Braćo Rusi, pomozite, truju me!

Politika -

Da je Hag uporno odbijao da adekvatno leči bivšeg predsednika, potvrđuje i Miloševićevo pismo od 8. marta 2006. U pismu koje je uputio tadašnjem šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu Milošević ga obaveštava o „aktivnim, namernim postupcima uništavanja njegovog zdravlja“.

Tribunal, tvrdi Milošević, pokušava da ga otruje. Kao dokaz navodi da je analiza krvi od 12. januara 2006, čije je rezultate dobio 7. marta, pokazala prisustvo „izuzetno jakog leka koji se koristi u lečenju lepre i tuberkuloze“, koji on nije koristio, budući da u proteklih pet godina nije uzimao nikakve antibiotike.

- Oni koji mi ubacuju lek za lepru sigurno ne mogu da me leče. I oni od kojih sam branio zemlju u ratu i koji imaju interes da me ućutkaju takođe. Obraćam vam se u očekivanju da mi pomognete u zaštiti od kriminalnih aktivnosti u instituciji koja radi pod znakom OUN i da što pre budem u mogućnosti da dobijem adekvatno lečenje u vašoj bolnici - napisao je Milošević samo tri dana pre nego što je preminuo.

Ćerka bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića odobrila da se objave nepoznati detalji o njegovim poslednjim danima u haškoj ćeliji broj E 04.

U noći između 10. i 11. marta 2006. godine sve kamere u Sheveningenu su bile isključene, što je predstavljalo presedan.

Saznajte kada je tačno preminuo bivši predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević i gde je njegovo telo namerno držano više sati kako bi ispario lek za lepru „rifampicin“, koji mu je namerno davan kako bi ga ubili!

EKSKLUZIVNO! MARIJA MILOŠEVIĆ: Kako je moj tata UBIJEN U HAGU! ČITAJTE U KURIRU

DANAS SAMO U KURIRU: Poklon čestitka za Dan žena

Kurir svim damama čestita 8. mart!

Danas se obeležava Međunarodni dan žena. Iskoristite ovaj dan kako biste nekim dragim osobama kao što su majka, supruga, drugarica, komšinica ili učiteljica, pokazali da vam znače.

Dovoljan je mali znak pažnje, poput čestitke s porukom koju ćete naći u Kuriru, da nekome ulepšate dan!

Danas u svakom primerku Kurira na poklon dobijate čestitku s porukom.

Na vama je samo da izaberete primerak novina sa čestitkom koja vam se sviđa...i da je poklonite osobi koja jezaslužuje!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Hronologija Šešeljevog puta do Haga i iz Haga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track