EKSKLUZIVNO PRVI SUSRET KUMOVA Tomu obezbeđenje držalo podalje od Šešelja!
Foto: Kurir

EKSKLUZIVNI PAPARACO

EKSKLUZIVNO PRVI SUSRET KUMOVA Tomu obezbeđenje držalo podalje od Šešelja!

Politika -

Susret u Muzeju afričke umetnosti protekao komično - naoružano obezbeđenje predsednika Srbije držalo podalje od lidera SRS

Kumovi i sadašnji ljuti protivnici Tomislav Nikolić i Vojislav Šešelj konačno su se sreli! Susret koji je osam godina iščekivala srpska javnost desio se prošle nedelje na manifestaciji Dani Afrike u Beogradu i protekao je komično - samo su im se okrznuli pogledi jer je obezbeđenje držalo predsednika Srbije podalje od šefa SRS. Kako priča izvor Kurira, događaj koji je uspeo da spoji Nikolića i Šešelja održan je 25. maja, u bašti Muzeja afričke umetnosti, a predsednika Srbije su čuvari opasali tako da mu zaklone pogled ka bivšem kumu.Pravio se lud- Tomi nije moglo da se priđe od silnog obezbeđenja, a zanimljivo je da organizatori nisu zvali nikog od predstavnika medija i ceo događaj je bio zatvorenog tipa. Šešelj je pokušao da priđe Nikoliću i da mu se javi, ali su gorile bile stalno oko njega i uspeo je da dođe tek na pet metara do predsednika. Nikolić je sve vreme bio u društvu ambasadora, video je Šešelja, ali se pravio lud i nije se okretao prema njemu. Tu su bili i Maja Gojković, ministar odbrane Zoran Đorđević i mnoge diplomate - kaže izvor Kurira.Šešelj za Kurir kaže da je i očekivao da će Nikolić biti plašljiv.

Bežao kao od kuge- Bežao je od mene kao od kuge! Šest pripadnika obezbeđenja s pištoljima stajali su oko njega i svuda ga pratili u stopu. A ja slabašan ovako, mator i nenaoružan... On je odmah požurio da stane tamo gde se ždere - prepričava „susret“ Šešelj.Ipak, lider SRS kaže da se držao na distanci i da nije hteo da dođe do njega.- Nisam ni pokušao da mu priđem, on je bežao, ne zna ni sam zašto - kaže Šešelj.Nikolić nije hteo da komentariše njihov prvi susret.Inače, njih dvojica je trebalo da se vide na konsultacijama koje je Nikolić vodio povodom formiranja nove vlade, ali je Šešelj taj susret elegantno izbegao. Nikolić je pre dva dana pecnuo Šešelja da nije mogao da podnese sučeljavanje „sa samim sobom“.Prema pisanju medija, do susreta je zamalo došlo krajem 2014, kad su obojica prisustvovali službi patrijarha moskovskog Kirila i patrijarha srpskog Irineja u Hramu Svetog Save.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track