EKSKLUZIVNO SPREČEN ATENTAT: Zoljom pokušao da ubije ministra Stefanovića!
Foto: Dado Đilas, Shutterstock

Beograđanin uhapšen zbog pretnji ministru

EKSKLUZIVNO SPREČEN ATENTAT: Zoljom pokušao da ubije ministra Stefanovića!

Politika -

Beograđanin Miloš M. pretio Nebojši Stefanoviću ispred kuće da će ga likvidirati, nakon čega je uhapšen

Miloš M. (33) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je u noći između subote i nedelje pretio da će zoljom ubiti ministra policije Nebojšu Stefanovića.Kurir je ekskluzivno imao uvid u dokument o incidentu koji se zasad čuva u najstrožoj tajnosti i u kom se navodi da je Miloš M. nešto posle ponoći došao do same kapije ministrove kuće u Beogradu, u kojoj Stefanović živi s porodicom. Samo zahvaljujući prisebnosti službenog obezbeđenja ministra Miloš M. nije uspeo da preskoči ogradu na koju se popeo.Beograđanin, čiju eventualnu povezanost s nekom kriminalnom grupom policija još proverava, kako saznajemo, zapretio je da je spremio oružje i da ministar može da bira da li će da strada „od pištolja ili zolje“.Krenuo na ogradu- Službeno obezbeđenje ministra policije nešto posle ponoći, u noći između subote na nedelju, primetilo je mladića koji je došao do same kapije i pokušao da preskoči ogradu. Pokušali su da ga upozore da ne prilazi i da se zaustavi, ali umesto da ih posluša, rekao je „zovite ga da izađe, hoću da razgovaramo istog trenutka ili će da zažali“ - otkriva izvor upućen u pravu dramu koja se usred noći odigrala ispred kuće.- Stefanoviću, izađi ako smeš, ubiću te! Sram te bilo! - povikao je tada navodno Milovanović, uporno pokušavajući da utrči u dvorište kuće.Kako izvor iz istrage navodi, kad je video da obezbeđenje kreće ka njemu, zapretio je da mu ne prilaze.- Pobiću vas sve! Pripremio sam zolju i pištolj, obračunaćemo se - rekao je on.Brzom reakcijom službenog obezbeđenja ministra Nebojše Stefanovića, pomahnitali mladić je u poslednjem trenutku sprečen da priđe ministru i njegovoj porodici.- Nije delovao kao čovek koji se prepao kad je video pripadnike policije, naprotiv, ostavio je utisak osobe rešene da ostvari svoju nameru. Nema sumnje da je bio svestan da je kuća visokog državnog funkcionera pod obezbeđenjem, ali i video-nadzorom, kao i da je nemoguće da njegov pokušaj upada u kuću prođe nezapaženo - kaže izvor iz istrage.Prema njegovim rečima, policajci koji su potom došli i priveli Miloša M. nisu pronašli oružje, pa se još uvek proverava da li su njegove pretnje bile samo prazna priča ili je eventualno imao i pomagače.Veoma ozbiljna situacija- Pretnje koje je izrekao shvaćene su vrlo ozbiljno - dodaje on i podseća da je Stefanović nosilac borbe protiv kriminala i korupcije i da je zbog toga smetnja i meta mnogim kriminalnim grupama.Miloš M. je, prema rečima našeg sagovornika, posle hapšenja odbijao saradnju i nije želeo da odgovara na pitanja policije.- Bio je izuzetno nervozan i uznemiren, ali nije reč o psihički labilnoj osobi. Kada se malo smirio i shvatio da njegova situacija nije ni najmanje naivna, „spustio je loptu“ i izjavio da nije imao ozbiljnu nameru da ubije Nebojšu Stefanovića, ali je postupak i dalje u fazi istrage - otkriva izvor Kurira upućen u tajnu akciju hapšenja Miloša M.

Šta kaže zakonKAZNA DO PET GODINA ZATVORAKrivični zakon Srbije za krivično delo ugrožavanje sigurnosti predstavnicima vlade propisuje kaznu od šest meseci do pet godina zatvora.„Ko krivično delo ugrožavanje sigurnosti učini prema predsedniku republike, narodnom poslaniku, predsedniku i članovima vlade, sudiji, tužiocu ili zameniku javnog tužioca, advokatu, policajcu ili osobi koja obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina“, navodi se u zakonu.

HRONOLOGIJA / PRETNJE FUNKCIONERIMAmaj 2013. Bivši funkcioner SNS Đorđe Višekruna priveden je zbog sumnje da je preko društvene mreže Fejsbuk pretio smrću premijeru Aleksandru Vučićudecembar 2013.Aleksandar Cvetković (31) uhapšen je zbog sumnje da je pretio smrću prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću da će mu postaviti 14 kilograma eksplozivaavgust 2013. Novinar Pavle Ćosić saslušan je u policiji zbog sumnje da je preko Fejsbuka pretio Aleksandru Vučićuavgust 2014.S. S. (19) uhapšen je jer je na broj 192 više puta pozivao i upućivao pretnje Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Ivici Dačićuavgust 2015.Urednik u Tabloidu Milan Malenović (52) i beogradski advokat Dejan Krstić (44) privođeni su zbog sumnje da su pretili Aleksandru Vučiću i ministrima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track