FALSIFIKOVAO BIOGRAFIJU? Funkcioner SNS ide na sud, tužilaštvo traži zatvor
Foto: Printscreen

Preti mu 3 meseca zatvora

FALSIFIKOVAO BIOGRAFIJU? Funkcioner SNS ide na sud, tužilaštvo traži zatvor

Politika -

Bivši šef odborničke grupe SNS Dejan Jovanović, sada predsednik opštine Niška Banja, moraće pred sud zbog falsifikovanja biografije jednog funkcionera.

Osnovno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv tadašnjeg šefa odborničke grupe SNS, a sadašnjeg predsednika Opštine Niška Banja Dejana Jovanovića jer se sumnja da je Skupštini Grada dostavio biografiju Ivana Vukovića u kojoj je ovaj bio potpisan kao "diplomirani reditelj" iako je još bio student.

Jovanović je, piše u optužnici u koju su novinari imali uvid, optužen za krivično delo "falsifikovanje službene isprave", pišu Južne vesti.

Istragom koja je trajala više od dve godine je utvrđeno, piše u optužnici, da je Jovanović kao šef odborničke grupe SNS u Skupštini Grada septembra 2012. godine odbornicima uz predlog da Ivan Vuković bude v.d. upravnik Narodnog pozorišta koji je sadržao netačne podatke o njegovoj stručnoj spremi.

Jovanović je kao šef odborničke grupe najpre netačni podatak dostavio Odboru za imenovanja, čiji je bio i predsednik, a kada ga je to telo usvojilo prosleđen je Skupštini Grada Niša. Pošto je taj predlog usvojen, objavljen je u zvaničnom dokumentu, odnosno Službenom listu Grada Niša - kažu u Tužilaštvu.

Tužilaštvo je u optužnici zatražilo da Jovanović bude osuđen na 3 meseca zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track