FAVORITI ZA PREMIJERA: Vučević diše za vratom Dačiću
Foto: Zorana Jevtić

Kvote u kladionicama

FAVORITI ZA PREMIJERA: Vučević diše za vratom Dačiću

Politika -

Gradonačelnik Novog Sada naglo je skočio na drugo mesto na kladionici. Ivica Dačić, iako s malom prednošću, i dalje je favorit

Aktuelni gradonačelnik Novog Sada sa kvotom 20 prošle nedelje u kladionicama „Meridijan“ važio je za pravog autsajdera, ali su oprezni kladioničari odmah reagovali na najavu izabranog predsednika Aleksandra Vučića da je upravo Vučević jedan od kandidata za njegovog naslednika.Tako je Novosađaninu kvota ekspresno srozana na 2,5 i trenutno je drugi pik na listi budućih premijera. To znači da ulog od 1.000 dinara na Vučevića donosi 2.500, a samo pre nekoliko dana dobitak je iznosio čak 20.000 dinara.

Zorana i Toma autsajderi

Najveće šanse pomenuta kladionica već nedeljama daje lideru SPS Ivici Dačiću, ali mu se sa kvotom 2 daje tek blaga prednost u odnosu na naprednjaka Vučevića. Ministar finansija Dušan Vujović drži čvrsto treće mesto, uz nešto manje šanse u odnosu na prethodnu kladioničarsku ponudu. Ništa se nije menjalo u igri za bivšeg ministra pravde Nikolu Selakovića i igranje na njega množi ulog pet puta. Ista računica važi i za ministarku državne uprave Anu Brnabić, koja je za pola poena pokvarila prošlonedeljne šanse za premijersku fotelju.Izvan ove petorke favorita je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, koja sa kvotom 50 može doneti pravo malo bogatstvo igračima ukoliko iznenadi „bukmejkere“ i probije se do premijerske pozicije. Opklada na odlazećeg predsednika Tomislava Nikolića bila bi pravo bacanje para jer je već jasno da on preuzima novoformiranu kancelariju za odnose sa Kinom i Rusijom. IznenađenjeProfesor Fakulteta političkih nauka Zoran Stojiljković ocenjuje da su i kladioničarske kvote reakcija na priču koju svi kao građani slušamo.- Ovaj trenutni poredak na listama je odraz javnih nastupa, sadržaja u medijima, društvenim mrežama... Baš kao kad vam stalno govore da ste lepi, pametni i šarmantni, vi na kraju i poverujete u to. A biće interesantno ako bi odluka pala na nekoga ko se nije toliko pominjao - kaže Stojiljković.

I. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track