FIJASKO NOVE SRBIJE U ČAČKU: Velja Ilić ide u opoziciju posle 20 godina
Foto: Zorana Jevtić

Poražavajući rezultat na lokalnim izborima

FIJASKO NOVE SRBIJE U ČAČKU: Velja Ilić ide u opoziciju posle 20 godina

Politika -

Nova Srbija doživela je fijasko na lokalnim izborima u Čačku pošto je osvojila 4.467 glasova (7,93 odsto), što je više nego duplo manje u odnosu na izbore 2012. godine.

Ovaj rezultat za novosrbijance još više je poražavajući imajući u vidu činjenicu da je nosilac liste i kandidat za gradonačelnika bio predsednik stranke Velimir Ilić.

Nakon ovakvog ishoda, izvesno je da će stranka nakon 20 godina vlasti otići u opoziciju.

- Birači su nas očito kaznili. Mislim da je vreme da se okrenemo opozicionom delovanju - izjavio je portparol Gradskog odbora NS Milan Draškić.

Jedan od prvih koji je reagovao na rezultate lokalnih izbora u Čačku bio je Bratislav Jugović, potpredsednik Pokreta socijalista.

- Čačak je pobedio odlaskom Velimira Ilića u neslavnu prošlost. Čestitam Čačanima oslobođenje grada od burazerske politike – prozvao je Jugović svoje koalicione partnere sa republičke liste.

Budući gradonačelnik najverovatnije će biti Milun Todorović iz SNS, koja je osvojila 35 od 75 mandata. On je rekao da nema razloga za euforiju.- Svi smo mi građani Čačka pod jednom zastavom - pomirljivo je izjavio Todorović.

(Blic/V. Nikitović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track