(FOTO) MINISTARKA U POSETI ATINI Joksimović Grcima: Hvala što niste priznali Kosovo
Foto: Tanjug/STR

Ministarka za evropske integracije

(FOTO) MINISTARKA U POSETI ATINI Joksimović Grcima: Hvala što niste priznali Kosovo

Politika -

BEOGRAD - Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović se, tokom službene posete Atini, sastala sa prvim potpredsednikom parlamenta Grčke i predsednikom Odbora za evropske integracije Anastasiosom Kurakisom.

Joksimović se u Atini sastala i sa direktorom Evropske organizacije za javno pravo (EPLO) Spiridonom Flogaitisom.

Kako je saopštio Kabinet Jadranke Joksimović, ona je u razgovoru sa Kurakisom naglasila značaj intenziviranja bilateralnih poseta, kao i potencijal za pospešivanje međusobne saradnje u evropskim integracijama, različitim infrastrukturnim projektima, oblastima turizma, kulture, obrazovanja i zdravstva.

Foto: Tanjug/STR
Foto: Tanjug/STR

Ona je istakla važnost zajedničkog rada na održavanju i unapređenju prijateljskih odnosa dveju država i parlamenata, i zahvalila Grčkoj na principijelnom stavu po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Kurakis je posebno pohvalio postignute rezutlate u procesu evropskih integracija Srbije, kao i uspešnost sprovođenja reformi na tom putu, koje smatra od posebne važnosti za građane Srbije.

On je ponovio podršku Grčke sveukupnom napretku Srbije na političkom, ekonomskom i privrednom planu, a kada je reč o pristupu Srbije aktuelnoj migrantskoj krizi istakao je da je Srbija pokazala human odnos i solidarnost i ponašala se u skladu sa evropskim standardima kada i neke članice Evropske unije nisu.

Foto: Tanjug/STR
Foto: Tanjug/STR

"Evropska organizacija za javno pravo je kuća Srbije u Atini", rekao je profesor Flogaitis u razgovoru sa ministarkom Joksimović.

On je objasnio da je EPLO organizacija koja se bavi javnom upravom i dobrim upravljanjem, što su važni segmenti za Vladu Srbije u samom procesu evropskih ingracija.

Zajednički je konstatovano da postoji prostor za saradnju u brojnim oblastima, pre svega u reformi javne uprave i usavršavanja mladih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track